26 mai 2022

Marius Horia Ţuţuianu: Intrăm la guvernare asigurându-ne că deţinem toate instrumentele guvernamentale necesare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernăm pentru români, nu pentru funcţii!

Între deţinerea funcţiei de premier şi impunerea pachetului social, PSD a ales cea de-a doua variantă.

Intrăm la guvernare asigurându-ne că deţinem toate instrumentele guvernamentale necesare realizării principalelor măsuri din programul social, respectiv Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Familiei.

Intrăm la guvernare pentru ca acele creşteri de alocaţii, salariu minim, pensii să nu rămână simple promisiuni, ci să devină realitate. Este esenţial să oprim scăderea nivelului de trai, să stabilizăm situaţia economică, să stopăm criza sanitară.

Ştiu că sunt mulţi cei care ne condamnă pentru această alianţă, pentru că am ales să intrăm acum la guvernare, însă negocierile trebuiau încheiate, aveam nevoie urgent de un guvern cu puteri depline, care să facă rectificarea bugetară şi să ia rapid măsurile necesare.

Am impus:

– Creşterea pensiei minime la 1.000 lei/lună (+25%) şi a punctului de pensie cu 10%. De asemenea, toţi pensionarii cu pensia peste nivelul minim, dar sub 1.600 lei, vor primi un ajutor suplimentar pentru perioada de iarnă.

– Creşterea alocaţiilor copiilor la 600 de lei pentru cei sub 2 ani, la 243 lei pentru celelalte vârste (+40%) şi cea de-a 13-a alocaţie pentru copiii cu dizabilităţi.

– Creşterea salariului minim la 2.505 lei (+10,9%).

Suntem pe drumul cel bun!

Deputat PSD
Marius Horia Ţuţuianu