Publicat: 18 Decembrie, 2014 - 13:35
Share

Sâmbătă, 20 decembrie 2014, se va desfășura la Cluj-Napoca o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 86-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).

Sunt bineveniți toți bicicliștii clujeni. Întâlnirea participanților va fi în Piața Unirii, începând cu ora 14,00. Marșul va dura circa două ore și va străbate zona centrală a Clujului și cartierele Mărăști, Grigorescu și Mănăștur.

Traseul concret este: Piața Unirii — bd.Eroilor—p-ta A.Iancu — bd.21 Decembrie 1989 — str.Memorandumului — Cl.Moților — Cl.Mănăștur — str.Câmpului — str.Izlazului — str.Primăverii — str.Bucium — bd. 1 Decembrie 1918 — pista mal Someș — aleea Stadion — Parcul Central — str.G.Barițiu — p-ța M.Viteazu — str.Cuza Voda — p-ța A.Iancu — p-ța St.cel Mare — p-ta Baba Novac — str.A.Iancu — str.Universității — p-ța Unirii

Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Momentul este unul mai special, acum în prag de aprobare a noului Plan Urbanistic General și a elaborării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă și la scurt timp după noua amânare a implementării mult-promisului și nerealizatului nou lot de piste de biciclete incluse în programul de bike-sharing, care se pare că din nou nu vor fi conforme standardelor și bunelor practici.

Totodată este și un prilej de contact, cunoaștere și pedalare împreună a bicicliștilor clujeni, o ocazie de împărtășire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experiența pe tema magazinelor și service-urilor de biciclete și alte teme de interes.

Se vor distribui noi loturi de extrase de legislație rutieră pentru bicicliști și autocolante pentru atentionarea soferilor care isi plaseaza ilegal masina pe pistele de biciclete, si va fi si o oportunitate de inscriere ca membru aderent in Clubul de Cicloturism 'Napoca' si de semnare a apelului public catre Primaria clujeana lansat in 22.09.2014 respectiv de difuzare de formulare de tabel de semnaturi de susținere și de colectare a celor deja completate.