Publicat: 23 Iulie, 2015 - 09:42
Share

Joi, 23 iulie 2015, se va desfasura la Cluj-Napoca o noua editie a Marsului Biciclistilor Clujeni (a 94-a din seria lunara începuta în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).

Sunt bineveniti toti biciclistii clujeni. Întâlnirea participantilor va fi în piata Unirii, începând cu ora 18,00. Marsul va dura circa o ora si jumatate si va strabate zona centrala a Clujului si cartierele Andrei Muresanu si Marasti.

Traseul concret este: Piața Unirii — bd. Eroilor — p-ta Ștefan Cel Mare — p-ta T.Cipariu — str.A.Muresanu — str. Brașov — p-ta I.Agârbiceanu — str. Galaxiei — str. Măcinului — str.C.Brâncuși — str.S.Albini — str. Albac

— Str.L.Rebreanu — str. Unirii — str.Al. Vaida Voevod — str.T.Mihali — str. Ialomitei — str. Fabricii de Zahar — str. Campina — str. Fabricii — str. Câmpul Pâinii — p-ta 1 Mai — str. Rasaritului — str. Parcul Feroviarilor — str.A.Pann — p-ta Abator — str.D.Berceanu — str. Traian — str.I.P.Voitesti — p-ta M.Viteazu — str. Cuza Voda — bd. 21 Decembrie

1989 — str. Memorandumului — str.P.Maior — p-ta L.Blaga—str. Napoca — p-ta Unirii

Este o noua ocazie de a reaminti autoritatilor locale, publicului si presei de nevoia promovarii utilizarii bicicletei ca o componenta esentiala a mobilitatii urbane durabile si alternativa viabila la transportul automobilistic, alaturi de transportul în comun si deplasarea pietonala.

Momentul este legat si de reluarea de catre Primaria clujeana a trasarii de noi piste de bicicleta si remarcarii unora mai vechi, dar într-un mod adesea aberant, care nu doar ca nu încurajeaza circulatia cu bicicleta, ci în multe cazuri o descurajeaza si o fac incomoda si chiar periculoasa.

Totodata, marsul este, ca de obicei, si un prilej de contact, cunoastere si pedalare împreuna a biciclistilor clujeni, o ocazie de împartasire de opinii, de gasit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experienta pe tema magazinelor si service-urilor de biciclete si alte teme de interes.