Publicat: 14 Noiembrie, 2015 - 11:20
Share

Sâmbătă, se va desfășura la Cluj-Napoca o nouă ediție a Marșului Bicicliștilor Clujeni (a 98-a din seria lunară începută în septembrie 2007 în continuarea celei anuale începute de CCN în 1998).

Sunt bineveniți toți bicicliștii clujeni. Întâlnirea participanților va fi în piața Unirii, la ora 11,00. Marșul va dura circa o oră și jumătate și va străbate zona centrală și pericentrală a Clujului și cartierele Plopilor și Grigorescu.

Traseul concret este: Piața Unirii — bd. Eroilor — p-ta A.Iancu — str. Dorobanților — str. Petofi Sandor — bd.21 Decembrie 1989 — p-ța Unirii — str.R.Ferdinand — str.G.Barițiu — str. Splaiul Independetei — pod Napoca — bd.1 Decembrie 1918 — pasarela albastra — pista biciclete malul Somesului — str. Uzinei Electrice — al. Stadion — str.G.Gosbuc — str.I.Hossu — str. Sindicatelor — Cl. Motilor — str.P.Maior — str. Napoca—p-ta Unirii.

Este o nouă ocazie de a reaminti autorităților locale, publicului și presei de nevoia promovării utilizării bicicletei ca o componentă esențială a mobilității urbane durabile și alternativa viabilă la transportul automobilistic, alături de transportul în comun și deplasarea pietonală.

Momentul este legat și de tergiversarea în continuare de către Primăria clujeană a lansării proiectului de bike sharing și a corectării gravelor deficiente ale pistelor trasate în cadrul acestuia și lipsei de transparenta și consultare publică în dezvoltarea de noi infrastructuri probiciclistice ce se dovedesc incomode și chiar periculoase pentru bicicliști, cum e cazul prea îngustelor noi piste de pe str. Horea, A.Iancu, G.Baritiu sau a celor pline de obstacole precum str. Maramuresului sau celor blocate de masini cum e cea de pe str. Donath sau str. Universitatii, sau care nu au mai lasat spatiu pietonilor, cum este pe bd.21 Decembrie 1989, sau care arunca bicicliștii în fața mașinilor, cum sunt aberațiile de pe str. Uzinei Electrice sau de pe Bd.1 Decembrie 1918 sau str. Bucium, numite 'piste pentru biciclete' deși sunt un pericol public...

Totodată, marșul este, ca de obicei, și un prilej de contact, cunoaștere și pedalare împreună a bicicliștilor clujeni, o ocazie de împărtășire de opinii, de găsit colegi de excursii sau surse de echipament specific, de schimb de experiență pe tema magazinelor și service-urilor de biciclete și alte teme de interes și de cunoaștere de noi trasee urbane.

Detalii despre edițiile precedente ale marșului bicicliștilor clujeni pot fi găsite și pe pe www.ccn.ro precum și pe site-ul aferent listei publice de discutii clujbike@yahoogroups.com

Prezentul comunicat se gaseste si online la adresa:

http://ccncluj.blogspot.ro/2015/11/marsul-biciclistilor-clujeni-editia-9...

Evenimentul are pagina de facebook:

https://www.facebook.com/events/1008372612547151/

Cluj-Napoca, 10.11.2015

RADU MITITEAN

Director executiv CCN