Publicat: 20 Mai, 2012 - 11:21
Share

Asociația Tineretul ONU din România organizează o masă rotundă cu tema "Cooperare în diversitate". Evenimentul va avea loc Luni, 21 Mai, începând cu ora 16.00, în Sala Constantin Stoicescu a Facultății de Drept a Universității din București.

Dezbaterea va reuni parlamentari, persoane din administratia publica centrala, reprezentanti ai societatii civile si studenti, avand rolul de a marca cea de-a zecea aniversare a Zilei Mondiale pentru Diversitate Culturala. 
Invitatii vor discuta despre valorile multiculturalismului in incercarea de a sublinia importanta dialogului intercultural, a diversitatii si incluziunii, precum si necesitatea de a construi o comunitate globala formata din persoanele dedicate sustinerii acestei cauze si combaterii polarizarii si stereotipurilor, cu scopul de a imbunatati cooperarea intre persoane din culturi diferite.
  
Ziua Mondiala pentru Diversitate Culturala a fost stabilita in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, in 2002, in conformitate cu Declaratia Universala a Diversitatii Culturale.
Asociatia Tineretul ONU din Romania (ex. BISMUN) este o organizatie neguvernamentala, infiintata si condusa de catre tineri, ale carei scopuri sunt promovarea si incurajarea valorilor și activitatilor ONU in randul tinerilor romani, al societatii romanesti si al comunitatii internationale.