Publicat: 4 Mai, 2015 - 11:33
Share

Comisia pentru Drepturile omului, culte și minorități organizeză o masă rotundă cu tema - EGALI, DAR DIFERITI - pe data de 6 mai 2015, la Sala Avram Iancu, Senat, intrarea B3, Calea 13 Septembrie 1-3, organizată în contextul Zilei Naționale a Egalității de șanse.
                       
Scopul acestei dezbateri constă în abordarea unor teme actuale privind egalitatea de sanse in Romania dar și în context european. Ne propunem să identificăm solutii şi direcţii prioritare pentru îmbunatățirea asigurării egalității de șanse în toate domeniile
 
Prima editie va face o radiografie a legislatiei actuale romanesti privind egalitatea de sanse in comparatie cu cea europeana, va pune in discutie disfunctionalitatile privind respectarea in practica a acestor drepturi si va  exemplifica inegalitatile de sansa si dificultatea accesarii serviciilor sociale pentru categoriile defavorizate si  vulnerabile. 
 
Vor fi formulate, prin intervenția participanților,  noi propuneri menite să asigure implementarea actelor normative în vigoare, crearea mecanismelor unui control mai eficient al asigurării egalității de șanse, se va discuta si semna  o inițiativă legislativă în acest sens.
 
In vederea unor eventuale propuneri privind completarea si modificarea legislatiei romanesti  referitoare al egalitatea de sanse si, datorita faptului ca sala este disponibila pentru un timp limitat,  va rugam sa ne transmiteti pana la data de 30 aprilie 2015,  pentru a fi inclus la mapa conferintei si in Raportul final transmis Biroului Permanent al Senatului, un punct de vedere oficial (maxim 2 pagini A4)   conținând deficientele/ minusurile identificate in legislatia actuala, precum si soluțiile propuse de institutia pe care o reprezentati, privind imbunatatirea reglementarilor in acest domeniu.
  
La eveniment vor participa reprezentanţi ai Parlamentului, Președenției și Guvernului, asociatii si fundatii în domeniu, keyopinion liders, mass media,  etc.