21 mai 2022

Masa rotundă cu tema: „Raportarea și monitorizarea finanțării politice în timpul pandemiei COVID-19”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Președintele Autoritӑții Electorale Permanente (AEP), domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buicӑ, împreună cu vicepreședintele instituției, domnul Vajda Zsombor și directorul general al Departamentului de control al finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale, domnul Constantin Rada, participӑ astӑzi, 29 iunie 2021, la masa rotundă cu tema: „Raportarea și monitorizarea finanțării politice în timpul pandemiei COVID-19”, organizată de OSCE/ODIHR.

Cu această ocazie, AEP va susține o prezentare cu titlul Evoluția controlului și a integrității procesului de finanțare a partidelor politice și a campaniilor electorale din România.

Evenimentul a fost inițiat în contextul publicării, în luna iulie 2020, a unui raport ODIHR pe tema monitorizării finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale în contextul pandemiei, care a fost realizat cu scopul de a ajuta statele să identifice bunele practici aplicate în perioada crizei sanitare și pentru a trage concluzii care să susțină consolidarea instituțiilor de stat.

Pentru a asigura o bunӑ înțelegere a Raportului privind monitorizarea finanțării partidelor politice și a campaniilor electorale în contextul pandemiei, ODIHR organizeazӑ masa rotundӑ de astӑzi cu scopul de a consolida cunoștințele structurilor statale care activează în acest domeniu.

Totodatӑ, evenimentul online își propune să creeze o platformă de discuții pentru autoritățile cu rol în reglementarea finanțării partidelor politice, în vederea împărtășirii de experiențe și provocări cu care s-au confruntat în exercitarea atribuțiilor în timpul pandemiei.

Videoconferința va reuni organisme naționale de monitorizare a finanțării politice, experți internaționali și reprezentanți ai organizațiilor societății civile din state membre OSCE.