Publicat: 24 Noiembrie, 2016 - 14:31
Share

Europarlamentarul român, Dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu organizează vineri, 25 noiembrie 2016, la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului, sub egida Parlamentului European și a Grupului S&D, o masă rotundă, cu tema "Brexit: consecințe asupra sistemului medical european. Propunerea de relocare a Agenției Europene a Medicamentului în România, un avantaj pentru cetățeanul european”.
Intenția europarlamentarului român este aceea de a găsi împreună cu specialiștii din sistemul sanitar românesc, argumentele necesare promovării la nivel european a inițiativei sale legislative, privind relocarea în România a uneia dintre cele mai importante agenții europene, respectiv Agenția Europeană a Medicamentului.
De profesie medic, Claudiu Ciprian Tănăsescu este membru al Parlamentului European din 15 iunie 2009. Încă de la început dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a activat în Comisia pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară a înaltului for legislativ continental, scopul activității sale fiind perfecționarea și îmbunătățirea mediului și accesul egal al cetățenilor europeni la resursele medicale și de sănătate ale Uniunii. 
Aflat la cel de-al doilea mandat, dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a contribuit activ la crearea și susținerea unor importante reglementări ce privesc sănătatea publică, mediul și siguranța alimentară. Numai în această legislatură (2014 - 2019), dr. Claudiu Ciprian Tănăsescu a fost coautor a șapte propuneri de rezoluție, a fost raportor sau raportor alternativ a trei inițiative legislative, precum și a numeroase alte acțiuni premergătoare inițiativelor legislative adoptate de Parlamentul European.
Europarlamentarul Claudiu Ciprian Tănăsescu a fost raportorul propunerii de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 726/2004 de stabilire a procedurilor comunitare privind autorizarea și supravegherea medicamentelor de uz uman și veterinar și de instituire Agenției Europene pentru Medicamente, o acțiune legislativă considerată de importanță majoră în raport cu siguranța populației.