2 decembrie 2021

Masa rotundă de promovare a oportunităţilor de cooperare româno-americane la Camera de Comerţ şi Industrie Mureş

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secţia Comercială a Ambasadei SUA la Bucureşti, a iniţiat, în luna septembrie a.c., o suită de întâlniri regionale având drept scop discutarea oportunităţilor de cooperare româno-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi a potenţialelor oportunităţi de cooperare în domeniul comercial.

Masa rotundă organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Mureş în data de 03.09.2021 a fost prilejuită de vizita Ataşatului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, Thomas Hanson, la Târgu Mureş. Evenimentul, la care au participat 25 de companii interesate de dezvoltarea la nivel internaţional a avut drept scop identificarea unor acţiuni concrete privind consolidarea cooperării de afaceri cu parteneri americani şi atragerea unor parteneriate în sectoare precum industria extractivă a gazului metan, industria energetică, industria chimică şi producţia de medicamente, industria de exploatare şi prelucrare a lemnului, producţia de mobilier şi instrumente muzicale, industria alimentară, industria textilă, prelucrarea metalelor, industria de maşini şi echipamente, industria electrotehnică şi producţia de componente auto, IT (software, soluţii inteligente), tehnologie şi, nu în ultimul rând, sănătate şi învăţământ.

Vasile Pop, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Mureş, a adresat cuvântul de bun venit participanţilor şi a realizat o prezentare a potenţialului economicâ şi de dezvoltare al judeţului Mureş; au fost urmaţi de reprezentanţii autorităţilor locale – Consiliul Judeţean Mureş şi Primăria Municipiului Mureş, care au prezentat obiectivele şi investiţiile de interes, atât pentru municipiul Târgu Mureş, cât şi pentru judeţul Mureş. Având în vedere importanţa deosebită a UMFST Târgu Mureş, Leonard Azamfirei, Rectorul acestei instituţii prestigioase a adresat mesajul său invitatului special şi reprezentanţilor mediului de afaceri.

Thomas Hanson, Ataşatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, a prezentat activitatea secţiei economice a Ambasadei şi oportunităţile de cooperare derulate prin intermediul acesteia. Acesta şi-a manifestat disponibilitatea de a promova afacerile prezentate în Statele Unite ale Americii, atât direct, cât şi prin evenimentele care vor fi organizate în scopul atragerii de investiţii în SUA (ex. SELECT USA), în ideea iniţierii de parteneriate.

Reprezentanţii mediului de afaceri mureşean au avut ocazia sa prezinte fiecare domeniul în care activează şi s-au arătat extrem de interesaţi de concretizarea cooperării româno-americane.