Publicat: 9 Ianuarie, 2019 - 14:26
Share

Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi, senatorul Dorin Valeriu Bădulescu, propune organizarea unei mese rotunde în prima săptămână de activitate parlamentară, pe tema analizei şi dezbaterii efectelor Legii compensaţiilor familiale asupra copiilor românilor care lucrează în Austria.

Evenimentul se va desfăşura în contextul în care Consiliul Naţional al Austriei a adoptat proiectul de lege federală, propus de Guvern, prin care este modificată o lege mai veche, şi anume Legea compensaţiilor familiale 376/1967. Astfel, legea introduce un mod diferenţiat de calculare a alocaţiilor pentru copii: copiii ai căror părinţi lucrează în Austria, dar care trăiesc în alt stat al Uniunii Europene, al Spaţiului Economic European sau în Elveţia, vor primi o alocaţie calculată în funcţie de nivelul preţurilor din respectivul stat, aşa cum reiese din datele publicate de EUROSTAT.

Legea se aplică de la data de 1 ianuarie 2019, iar alocaţiile sunt calculate în funcţie de datele EUROSTAT publicate la 1 Iunie 2018. Cuantumul va fi actualizat o dată la doi ani, pe baza statisticilor publicate la data de 1 iunie a anului precedent.

La masa rotundă vor fi invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor române cu atribuţii în domeniul protecţiei drepturilor omului, în general, şi drepturilor copilului, în special, precum şi reprezentanţii statului austriac din România.

"În calitate de preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de şanse, culte şi minorităţi şi de avocat, consider că un stat, precum este Austria, cu o atât de îndelungată şi valoroasă politică democratică şi de respectare şi apărare ale drepturilor omului, un stat etalon în privinţa principiilor şi valorilor umane, nu doar în Europa, ci şi în întreaga lume, nu poate lua măsuri care să nu fie aliniate la legislaţia europeană, în special când este vorba despre drepturile, nevoile şi statutul copiilor. Orice cetăţean european care lucrează în altă ţară, atât el, cât şi membrii de familie, au dreptul de a fi trataţi ca şi cetăţenii ţării respective", consideră senatorul Dorin Valeriu Bădulescu.

Preşedinte,
Dorin Valeriu Bădulescu
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: