28 mai 2022

Măsura de carantină zonală s-a prelungit cu 7 zile pentru comunele ilfovene Cornetu şi Dragomireşti-Vale

Quarantine girl in her apartment due to the cororavirus epidemic.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară:

– Hotărârea nr. 91 din 13.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, judeţul Ilfov;

– Hotărârea nr. 92 din 13.04.2021 privind propunerea prelungirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Dragomireşti-Vale, cu satele aparţinătoare Dragomireşti-Vale, Dragomireşti-Deal şi Zurbaua, judeţul Ilfov.

Propunerile au fost înaintate către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii.

Luând în considerare cele de mai sus, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis următoarele ordine:

– Ordinul Şefului DSU nr. 6983 din 13.04.2021 privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Cornetu, cu satele aparţinătoare Cornetu şi Buda, judeţul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile;

– Ordinul Şefului DSU nr. 6982 din 13.04.2021 privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Dragomireşti-Vale, cu satele aparţinătoare Dragomireşti-Vale, Dragomireşti-Deal şi Zurbaua, judeţul Ilfov, începând cu data de 13.04.2021, ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile.

Vă rugăm să respectaţi măsurile obligatorii impuse tuturor persoanelor care se află permanent în localităţile carantinate sau care tranzitează zonele carantinate!

– Pentru modelele de adeverinţă de la angajator / declaraţie pe proprie răspundere, vă rugăm să accesaţi secţiunea ACASĂ din pagina Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/ sau secţiunea SITUAŢII DE URGENŢĂ: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/.

Pentru deplasarea în afara locuinţei în intervalul supus interdicţiei de circulaţie, modelele de adeverinţă de la angajator / declaraţie pe proprie răspundere, pot fi accesate în următorul link: https://www.prefectura.mai.gov.ro/model-al-declaratiei-pe-propria-raspundere-si-al-adeverintei-de-angajator-pentru-deplasarea-in-afara-locuintei-in-intervalul-orar-supus-interdictiei/

Ordinele Şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi Hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov pot fi consultate şi în pagina Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/