Publicat: 4 Ianuarie, 2016 - 15:44
Share

            Odată cu scăderea temperaturilor şi  instalarea cu drepturi depline a iernii pe raza Sectorului 4, din dispoziția Primarului Daniel Băluță, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4 au fost întreprinse o serie de acțiuni pentru identificarea persoanelor fără adăpost, care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit, sub aspectul ninsorii şi a viscolului. 
         
 Astfel, încă din seara zilei de 3 ianuarie a.c., echipe mixte formate din polițiști locali și din reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Sector 4 s-au aflat în teren, în locații cunoscute ca fiind frecventate de oamenii străzii.
         Cele 13 persoane fără adăpost, identificate pe raza Sectorului 4 au fost conduse la Centrul Medico-Social „Sf. Andrei”, unde li s-a acordat asistență medicală de specialitate și o masă caldă.
           
 Totodată, o echipă mobilă, formată din asistenţi sociali, acţionează 24 de ore din 24, pentru a depista persoanele fără adăpost şi a le convinge să meargă în incinta Centrului Medico- Social „Sfântul Andrei”– şos. Berceni nr. 12 A (în cazul adulților) și la Centrul Robin Hood – bd. Metalurgiei nr. 89 (în cazul copiilor).
            
De altfel, prezența persoanelor fără adăpost pe raza Sectorului 4 poate fi semnalată, apelând gratuit 0800.030.444, dacă este vorba despre copii, şi 0800.030.445, dacă este vorba despre adulţi. 
          
 În paralel, se vor desfășura acțiuni și în cadrul punctelor de prim ajutor de pe raza acestei unități administrative, amenajate în cele 6 containere, ce vor funcționa zilnic, în intervalul orar 09.00- 18.00, din interiorul cărora asistenții sociali vor distribui ceai cald populaţiei şi vor acorda asistență de specialitate celor care vor avea de suferit în urma instalării gerului.