Publicat: 17 Mai, 2018 - 09:45

În zilele de 17 și 18 mai a.c. mai multe echipaje de jandarmi vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări comemorative și cultural-artistice, la care participă un public numeros. 
Joi, 17 mai a.c. vor fi asigurate măsurile de ordine la manifestările comemorative prilejuite de Ziua Eroilor/ Înălțarea Domnului la monumentele eroilor din Iași, Pașcani, Hârlău, Târgu Frumos și Lețcani. 
De asemenea, în mun. Iași, începând cu ora 19.30, se vor asigura măsurile de ordine la Concertul folcloric din Piața Palatului, organizat în cadrul FIE, iar la Podul Iloaiei vor fi luate măsuri pentru desfășurarea în bune condiții a manifestărilor dedicate Zilelor Orașului.
Vineri, 18 mai a.c. jandarmii ieșeni vor lua măsuri de ordine la:
-    Marșul Absolvenților, între orele 15.30 – 18.00, organizat pe două trasee:
•    traseul din Agronomie: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” - Universitatea „Al. I. Cuza” – Fundaţie – str. Gavriil Muzicescu – Piaţa Unirii – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt – Piața Palatului Culturii;
•    traseul din Tudor Vladimirescu: parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului – bd. Tudor Vladimirescu – str. Elena Doamna – Hotel Europa – str. Anastasie Panu– Piața Palatului Culturii.
Deplasarea coloanelor se va efectua pe prima bandă de circulația a părții carosabile.
-    Concertul rock din Piața Palatului Culturii, organizat în cadrul FIE, începând cu ora 19.30.
Pentru buna desfășurare a marșului se va realiza un dispozitiv de însoțire pentru asigurarea protecţiei participanţilor, iar mai multe patrule de jandarmi vor fi dispuse în zonele de plecare/sosire, în vederea asigurării măsurilor de ordine. Totodată se va acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a manifestărilor, iar în caz de comitere a  unor fapte antisociale, se va interveni în vederea luării măsurilor legale.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.

Tag-uri Institutii: