Publicat: 12 Mai, 2017 - 19:09
Share

În zilele de 13 – 14 mai a.c. mai multe echipaje de jandarmi vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive, la care participă un public numeros. 

Sâmbătă, 13 mai a.c. vor fi avute în vedere următoarele manifestări:
-    Sala Polivalentă Iași – turneul internațional de box Centura de Aur ”Nicolae Linca ” Iași 2017;
-    Parcul Copou – Festivalul Luminii 2017
-    Bd. Ștefan cel Mare - manifestarea cultural-educativă Fairtrade în mâinile oamenilor (face-painting, jocuri interactive, concert cu artiști locali).

Duminică, 14 mai a.c. jandarmii ieșeni vor lua măsuri de ordine la:
-    Stadionul Emil Alexandrescu - Finala cupei României la fotbal feminin între echipele Olimpia Cluj – CS Navobi Iași;
-    Piață Unirii Iași – Gala Laureaților Gaudeamus din cadrul Festudis – manifestare cultural-artistică;
-    Sala Polivalentă Iași – meciul de handbal masculin între echipele CS Politehnica Iași – HC Farul Constanța, retur Divizia A
-    Sala LPS – meciul de handbal feminin, retur Divizia A – ACS UAIC CNOT Iași – CS Rapid USL Metrou București.

La toate aceste evenimente jandarmii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a manifestărilor şi vor interveni în caz de comitere a  unor fapte antisociale, în vederea luării măsurilor legale.

Pe lângă activităţile enumerate, jandarmii ieşeni continuă misiunile de menținere a ordinii publice, alături de structurile de poliție, în Iaşi, Paşcani, Hîrlău, Tg. Frumos şi Răducăneni, la care se adaugă misiunile în cooperare cu alte instituții. De asemenea, se continuă misiunile de protecţie instituţională.