Publicat: 23 Iulie, 2015 - 20:15
Share

Sâmbătă, 25 iulie a.c., peste 100 de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării celei de-a 15-a ediţii Liberty Parade.
 
„Liberty Parade” este un eveniment marca Radio 21, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Mangalia. 

Evenimentul constă într-o paradă pe traseul Olimp – cordonul Venus – Saturn, cu punct de sosire zona îngrădită „Black Sea Arena” (plaja dintre Venus şi Saturn) unde va avea loc un spectacol muzical.

Parada va începe în jurul orei 16.00, iar spectacolul se va desfăşura începând cu ora 19.00, până a doua zi în jurul orei 06.00.
Intrarea la eveniment este liberă, pentru participanţi fiind destinate 2 porţi de acces.
Jandarmii vor asigura ordinea publică atât pe traseul de deplasare al caravanei cât şi în zona desfăşurării evenimentului - „Black Sea Arena”.  
Măsurile de protecţie, pază şi îndrumare a publicului în incinta zonei delimitate vor fi asigurate de către  organizator cu sprijinul firmelor specializate de pază.

Jandarmeria nu va face estimări publice a numărului de persoane prezente pe parcursul desfăşurării evenimentului, organizatorilor revenindu-le sarcina de a oferi aceste informaţii.  

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Brigada Specială de Intervenţie “Vlad Ţepeş” face următoarele recomandări:
- cei care participă la acest concert să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
    - în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi;
    - să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.), să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.
De asemenea, spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator privind orele de acces, trasee de deplasare sau obiectele cu care accesul în zona de desfăşurare a evenimentului este interzis.
    

Brigada Specială de Intervenţie “Vlad Ţepeş” reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.