Publicat: 14 Iunie, 2014 - 11:30
Share

Sâmbătă, 14 iunie 2014, începând cu ora 14.00, mai multe echipaje din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi vor acţiona pentru asigurarea ordinii publice, la AeroNautic Show 2014 - Lacul Aroneanu" - 14 Iunie.

Se va acţiona cu patrule de ordine în zona scenei, în zonele destinate publicului din jurul Lacului Aroneanu, precum şi în alte puncte care impun prezenţa forţelor de ordine. 

Avându-se în vedere numărul mare de persoane care vor participa la acest eveniment, jandarmii împreună cu celelalte forţe, vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale, intervenţia în caz de tulburare a ordinii şi rezolvarea operativă a sesizărilor primite de la cetăţeni.
    
Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, jandarmii fac următoarele recomandări:

 - cei care participă la eveniment să manifeste răbdare, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;
 - în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi;
- să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale;
- sa evite consumul excesiv de alcool şi să tina cont că manifestările obscene contrare bunelor moravuri sunt sancţionate de lege.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgenţe 112.