Publicat: 15 Aprilie, 2019 - 14:51
Share

În perioada 15.04-15.05.2019, cadre ale Poliţiei Locale Sector 2 şi ale Brigăzii Rutiere Bucureşti vor acţiona pe Şos. Iancului şi Şos. Pantelimon - perimetrul cuprins între Şos. Mihai Bravu şi capătul liniei de tramvai 14 (Cora Pantelimon), pe ambele sensuri de mers, în vederea prevenirii opririlor şi staţionărilor neregulamentare, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere în vigoare.

Din numeroasele sesizări ale cetăţenilor s-a constat că arterele menţionate mai sus prezintă o serie de factori care afectează fluenţa circulaţiei auto şi generează în mod direct scăderea gradului de siguranţă a persoanelor care tranzitează acest segment de drum.

Foarte mulţi conducători auto utilizează banda I de circulaţie pentru staţionare, ignorând semnificaţia semnalizării rutiere care indică treceri de pietoni sau staţii STB, contribuind la creşterea disconfortului celorlalţi participanţi la trafic şi a riscului de producere a unor accidente grave.

De asemenea, în perioada menţionată, echipaje mixte aparţinând celor două instituţii vor realiza acţiuni tematice ce au ca scop prevenirea şi diminuarea indisciplinei pietonale în perimetrul stabilit.

Poliţia Locală Sector 2 va disemina pe toată durata acţiunii pliante cu recomandări rutiere pe parbrizele autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar.
 

Tag-uri Institutii: