29 iunie 2022

Măsuri de siguranţă la împodobirea bradului

Young family of four people is standing in their living room next to the christmas tree and decorating it. They are wearing winter sweaters. Mother is holding one son and father the other. The youngest son is putting the christmas star on the tree. They are smiling and having a good time. Bright and cozy living room. Vertical photo with copy space.

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Săptămâna viitoare este Crăciunul, iar împodobirea bradului înaintea acestei sărbători este unul dintre cele mai frumoase momente.

Pentru a vă bucura de această tradiţie, vă reamintim că lemnul de brad este uşor inflamabil, iar atunci când se usucă, se aprinde şi mai repede. Acelaşi lucru este valabil şi pentru brazii artificiali, confecţionaţi din materiale plastice.

Astfel, pentru a evita producerea unui incendiu în locuinţă, vă sfătuim să aveţi în vedere următoarele reguli la împodobirea bradului de Crăciun:
– nu aprindeţi artificii sau lumânări în brad. Indiferent că este natural sau artificial, bradul se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei;
– nu utilizaţi instalaţii / decoraţiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii!;
– nu amplasaţi bradul de Crăciun în apropierea unor surse de căldură (sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire) sau a unor materiale combustibile (perdele, draperii, feţe de masă etc.);
– nu folosiţi lumânări sau alte surse de aprindere cu flacără deschisă în apropierea bradului sau a materialelor combustibile sau inflamabile;
– instalaţia de iluminat nu trebuie lăsată aprinsă în perioadele de timp când nu sunt persoane în încăperea respectivă sau pe timpul nopţii;
– nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate a căror putere însumată poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră;
– nu lăsaţi copiii să se joace cu petarde, artificii sau alte tipuri de pocnitori artizanale. Explicaţi-le riscurile la care se expun şi consecinţele pe care le pot avea acţiunile acestora.

Instalaţiile electrice ornamentale pentru Pomul de Crăciun, conectate la reţeaua de 220 V, pot provoca incendii dacă sunt folosite în mod continuu, sunt lăsate nesupravegheate sau sunt utilizate cu improvizaţii.

Bradul de Crăciun, instalat în casă şi împodobit cu accesorii tradiţionale, poate fi cuprins de flăcări în mai puţin de un minut!

Dacă se produce un astfel de eveniment, întrerupeţi energia electrică, acoperiţi bradul cu o pătură udă pentru a stinge focul şi sunaţi la 112!