27 septembrie 2022

Măsuri întreprinse de către poliţiştii de frontieră suceveni în acest sfârşit de săptămână

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În perioada 12-15 august a.c., Poliţia de Frontieră Română şi-a adaptat misiunile în scopul fluidizării traficului în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Poliţiştii de frontieră acţionează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, aproximativ 600 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Pentru fluidizarea traficului, poliţiştii de frontieră suceveni menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră ucrainene, astfel încât controlul să se desfăşoare în condiţii de normalitate.

În aceste zile, sesizăm din nou o creştere a numărului de camioane care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Motivul este acelaşi şi anume, creşterea numărului de transportatori de marfă care vin din Ucraina în România, în contextul conflictului din ţara vecină.

Reamintim faptul că timpul aferent efectuării controlului documentelor de călătorie de către poliţiştii de frontieră se efectuează în aproximativ 5 minute pentru un automarfar, iar în această perioadă, este folosită la maxim capacitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret.

Poliţia de Frontieră are rezerve de personal pregătit şi aparatură de verificare disponibilă, precum şi capacitate organizatorică pentru a gestiona întregul flux de camioane, astfel încât timpul de aşteptare să fie unul redus.

Recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele de trecere a frontierei.

Vă mulţumim şi vă dorim un sfârşit de săptămână liniştit!

Sursa foto Facebook Poliţia de Frontieră Română