Publicat: 24 August, 2016 - 16:47
Share

Administrația Națională 'Apele Române', prin Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, în ultimele 6 — 8 ore, două Atenționări Hidrologice pentru Fenomene Imediate cod galben, și o Avertizare Hidrologică pentru Fenomene Imediate cod portocaliu, pentru ziua de 24 august 2016, orele 07:00-18:00, pentru județul Vrancea, pe râurile Râmna, Zabala, Milcov.

În intervalul 23 — 24 august 2016, s-au înregistrat precipitații de peste 50 l/mp la următoarele stații hidrometrice: Nereju 99,5 l/mp, Groapa Tufei 160 l/mp, Martinești 80,5 l/mp, Naruja 68,8 l/mp, Tulnici 72,5 l/mp.

Din cauza precipitațiilor abundente s-au înregistrat depășiri ale Cotele de Atenție la stațiile hidrometrice: Jiliste (Ramna), Golesti (Milcov), Groapa Tufei (Râmna), în acest moment, tendința fiind de scădere.

A.B.A. Siret prin personalul S.G.A. Vrancea a menținut legătura permanent cu autoritățile locale și patrulează pe cursurile de apă în vederea monitorizării punctelor critice, precum și acordarea de asistență tehnică la CLSU.

În prezent, sunt pregătiți un număr de 1.200 de saci cu nisip și utilaje, în vederea unor posibile intervenții și pentru eventualele măsuri de limitare a efectelor fenomenelor hidrometeorologice periculoase.

Personalul formațiilor de lucru/intervenție din cadrul A.N. 'Apele Române' se află în teren și intervin pentru deblocarea cursurilor de apă și asigurarea tranzitării debitelor de viitură.

Vom reveni cu informații suplimentare, în funcție de evoluția evenimentelor.

Compartimentul de Comunicare și Relații cu Presa

Cătălina Brăgaru, purtător de cuvânt, telefon: 0755.122.728.

e-mail: [email protected]

Administrația Națională 'Apele Române'

Str. Ion Câmpineanu nr. 11, sector 1, București, România