22 ianuarie 2022

Măsuri luate în urma creșterii prețurilor la utilități, în Spania

spania
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiilor energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a anunţat premierul Pedro Sanchez, transmite agenția Reuters.

„Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori. Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”, a declarat prim ministrul.

Acesta a explicat că redirecţionarea profiturilor de la companiile de utilităţi va fi folosită pentru plafonarea preţurilor gazelor naturale şi reducerea costurilor cu energia pentru consumatori. Noile măsuri ar urma să fie adoptate în şedinţa de astăzi a Guvernului de la Madrid. Analiştii se aşteaptă şi la suspendarea impozitului pentru generare de 7% şi extinderea reducerii TVA până la finalul anului.

Cererea ridicată pentru gaze naturale şi creşterea preţurilor la certificatele tranzacţionabile pentru emisii au dus la majorarea preţurilor în multe state europene.