21 mai 2022

Măsuri pentru combaterea poluării în Capitală

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat în SEAP, în data de 02 iulie, un anunţ de consultare a pieţei ce vizează determinarea valorii estimate pentru servicii de elaborare a Studiului de calitate a aerului şi asigurării asistenţei tehnice pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti (PICA) pentru perioada 2022-2026.

Astfel, până pe data de 16 iulie 2021, operatorii economici interesaţi pot transmite opinii, sugestii sau recomandări cu privire la specificaţiile tehnice, valoarea estimată a achiziţiei serviciilor de consultanţă în lei fără TVA şi termenul de livrare de la data semnării contractului de servicii.

Adresa de e-mail la care se pot trimite propuneri este secretariat.directiademediu@pmb.ro.

Specificaţiile tehnice privind serviciile solicitate pot fi consultate accesând următorul link: https://www.pmb.ro/interes-public/arhiva/get-public-interest-announcements/2021/129.

Prin elaborarea Studiului de calitate a aerului se urmăreşte, printre altele, identificarea principalelor surse de emisie şi elaborarea hărţilor de poluare, identificarea măsurilor de reducere a emisiilor asociate, precum si evaluarea măsurilor prevăzute în P.I.C.A. 2018-2022 în ceea ce priveşte efectele implementării, dificultăţile în implementare, atingerea indicatorilor stabiliţi.

Asistenţa tehnică este necesară pentru realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti pentru perioada 2022-2026 şi a Planului de Menţinere a Calităţii Aerului în Municipiul Bucureşti pentru perioada 2022-2026 în vederea definirii cadrului de implementare a măsurilor menite să asigure protecţia calităţii aerului atât în municipiul Bucureşti, cât şi în zonele de influenţă a poluării din Capitală.

Primăria Capitalei a întreprins acest demers având în vedere faptul că Municipiul Bucureşti se află în procedură de infrigement, iar Planul Integrat de Calitate a Aerului aprobat in 2018 nu şi-a atins obiectivele deoarece în Capitală se înregistrează în continuare valori ridicate ale nivelului de poluare.

Reamintim faptul că la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti a fost elaborat, pe baza unui studiu de calitate a aerului din anul 2013, Planul Integrat de Calitate a Aerului în Municipiul Bucureşti 2018-2022 (P.I.C.A.), aprobat prin H.C.G.M.B. nr. 325/14.06.2018.