26 mai 2022

Măsuri pentru fluidizarea traficului de călători prin punctele de trecere a frontierei

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Având în vedere că se încheie perioada concediilor, iar unii cetăţeni români se întorc din vacanţe şi alţii revin la locurile de muncă din străinătate, în această perioadă se înregistrează o creştere a valorilor de trafic prin punctele de trecere a frontierei, în mod special la graniţa cu Ungaria, pe sensul de ieşire din ţară.

La nivel instituţional, ca de altfel pe întreg sezonul estival, Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile care sunt în competenţa instituţiei pentru asigurarea unui control operativ şi fluent.

A fost suplimentat personalul propriu care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, respectiv au fost suplimentate arterele de control până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere. În această perioadă peste 3.900 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat la nivelul întregii ţări.

De asemenea, tot pentru fluidizarea traficului, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cât mai operativ.

Reamintim că, în această perioadă, pe sensul de intrare în România, la realizarea controlului de frontieră efectuat de poliţiştii de frontieră, care vizează în principal verificarea documentelor de călătorie, participă şi reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică judeţene în vederea efectuării triajului epidemiologic şi dispunerii măsurilor specifice.
Statistică

În ultima săptămână, 20-27 august 2021, au trecut frontiera aproximativ 1,25 milioane persoane, atât pe intrare, cât şi pe ieşire, din care aproximativ 930.000 cetăţeni U.E. şi 320.000 cetăţeni non U.E. şi peste 300.000 mijloace de transport.

La graniţa cu Ungaria, din cele 12 puncte deschise traficului internaţional, cele mai tranzitate sunt P.T.F. Nădlac II şi P.T.F. Petea, iar la graniţa cu Bulgaria, din cele nouă puncte de trecere a frontierei operaţionale, traficul cel mai intens este prin P.T.F. Giurgiu şi P.T.F. Vama Veche.

În această perioadă, valori ridicate au fost înregistrate şi prin P.T.F. Aeroport Henri Coandă, cu peste 220.000 de persoane care au efectuat formalităţile de intrare şi ieşire din ţară.

Şi pentru perioada următoare, Poliţia de Frontieră a dispus toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în mod operativ.

Recomandări:
– Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
– Pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.
– Consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

În continuare, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpului de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători.

Link articol: https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-masuri-pentru-fluidizarea-traficului-de-calatori-prin-punctele-de-trecere-a-frontierei-24941.html