Publicat: 7 Martie, 2018 - 12:37
Share

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a participat marti, 6 martie 2018, la primul Comitet Interministerial dedicat pregătirii Centenarului Marii Uniri, convocat de către Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

George Ivașcu a prezentat o analiză a stadiului actual al proiectelor și o evaluare a situației Departamentului Identitate Națională (cu atribuții în organizarea Centenarului Marii Uniri), precum și un Document Programatic privind Strategia aniversării Centenarului, continând conceptul, principiile, temele și tipurile de acțiuni dedicate acestui mare eveniment. 

 „Activitatea desfășurată până în prezent de acest Departament nu a avut un concept unitar, cu principii, teme, acțiuni bine definite și nici criterii de selecție, obiective coerente sau  reprezentative astfel că, până în prezent, nu se poate definitiva o listă finală a proiectelor finanțabile. În urma acestei analize am putut constata inexistența unei concepții strategice în legătură cu activitatea Departamentului din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, în legătură cu celebrarea Centenarului Marii Uniri. De asemenea, la preluarea actualului mandat s-a constat că fundamentarea ideilor și proiectelor propuse nu s-a efectuat pe baza unor fișe tehnice și a unei documentații adecvate, acestea fiind acum solicitate beneficiarilor, tocmai pentru a face posibilă şi legală evaluarea proiectelor şi finanţarea acestora”, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale. 

Mai mult, în urma evaluării efectuate, ministrul George Ivașcu a dispus următoarele: 
-    Reorganizarea Departamentului Identitate Națională (cu atribuții în organizarea Centenarului Marii Uniri) în vederea creșterii eficienței, expertizei și profesionalizării activității acestuia.
-    Revocarea din funcție a Secretarului de Stat Paul Claudiu Cotîrleț, coordonator al Departamentului mai sus menționat.  

O nouă reuniune a Comitetului interministerial va avea loc în următoarele două săptămâni. Calendarul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri va fi publicat în condiții de maximă transparență, până la finalul acestei luni.

Tag-uri Nume: