17 iunie 2021

Măsuri sanitare speciale pentru spectacolul-eveniment „Faust” din 12 iunie 2021

Distribuie pe rețelele tale sociale:

După un an de aşteptare, multi-premiatul spectacol „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete, pe baza unui scenariu inspirat de textul lui J. W. Goethe, poate fi vizionat de către public în 12 iunie 2021, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultură IACM Construcţii Sibiu. De data aceasta, a fost câştigat pactul cu pandemia de COVID-19 printr-o serie de măsuri sanitare, menite să protejeze atât spectatorii, cât şi echipa Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu. Participanţii la eveniment se vor putea bucura în această sâmbătă şi de un spectacol pirotehnic după reprezentaţia teatrală, amplasat pe Dealul Guşteriţei.

Naţionalul sibian va pune în practică o serie de măsuri sanitare excepţionale pentru reprezentaţia spectacolului „Faust”. Accesul publicului se va face păstrând normele de distanţare prevăzute de lege, iar căile de intrare şi de ieşire vor fi delimitate şi semnalizate corespunzător. Spaţiul de parcare destinat spectatorilor va fi separat de cel al organizatorilor.

La intrarea în sala de spectacol, triajul epidemiologic al publicului va fi făcut cu sprijinul echipelor de voluntari SMURD Sibiu, spaţiile fiind dotate cu aparatură specială pentru măsurarea temperaturii corporale, cu soluţii dezinfectante şi măşti de protecţie.
Accesul publicului la Fabrica de Cultură IACM Construcţii se va face în intervalul orar 18:00-18:45, iar pe toată durata evenimentului masca de protecţie va fi obligatorie. Întreaga echipă TNRS implicată în această acţiune este vaccinată sau testată împotriva virusului SARS-CoV-2. Deşi normele legale actuale permit atingerea unui grad de ocupare de 70%, Naţionalul sibian a optat pentru ocuparea sălii în proporţie de 50%, pentru a spori măsurile de siguranţă sanitară.

În condiţiile în care cea de-a doua parte a spectacolului „Faust” presupune deplasarea publicului pe scenă, echipa TNRS va asista acest moment astfel încât să fie păstrată distanţarea şi va asigura, în aceleaşi condiţii, revenirea spectatorilor la locurile ocupate iniţial. De asemenea, măsurile pentru combaterea pandemiei de coronavirus vor fi afişate în locuri vizibile în exteriorul şi interiorul incintei evenimentului.

Foc de artificii în aşteptarea FITS 2021

În încheierea evenimentului din 12 iunie 2021, la ora 22:00, atât spectatorii prezenţi, cât şi sibienii se pot bucura de un experiment pirotehnic conceput de Artificii Group, în întâmpinarea FITS. Focurile de artificii vor fi amplasate, în mod particular, pe Dealul Guşteriţei, pentru o vizibilitate record, din cât mai multe zone ale Sibiului.

„Organizăm Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în primul rând pentru şi împreună cu sibieni. Faptul că vin oameni din întreaga lume este dovada deschiderii pe care ei, sibienii, au câştigat-o de-a lungul timpului, este ştiinţa de a primi musafiri şi de a înţelege că motorul cultural poate fi o formulă de dezvoltare a acestei comunităţi. De altfel, am şi demonstrat acest lucru. Opinia dumneavoastră este foarte importantă pentru noi, de aceea vă rugăm să ne transmiteţi părerea dumneavoastră în privinţa acestui moment. Dorim să aflăm, justificat, direct de la comunitate, care este amplasarea ideală pentru focul de artificii din deschiderea şi încheierea ediţiei FITS din 2021: pe Dealul Guşteriţei, precum în experimentul din 12 iunie, sau din locaţia de tradiţie, Piaţa Teatrului. Vă mulţumim şi vă iubim!”, a declarat Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” şi preşedintele Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Sibienii sunt invitaţi să urmărească momentul pirotehnic şi să transmită opinia lor despre acest eveniment, despre vizibilitatea acestuia şi să opteze pentru una dintre variantele de locaţie. Opiniile pot fi transmise pe adresa de e-mail press@sibfest.ro, până în data de 15 iunie 2021.

TNRS mulţumeşte, pe această cale, reprezentanţilor Aeroportului Internaţional Sibiu pentru sprijinul acordat evenimentului în identificarea intervalului orar optim pentru organizarea focului de artificii, astfel încât activitatea să nu afecteze condiţiile de siguranţă şi să perturbe traficul aerian de pe aeroport.