5 februarie 2023

Măsurile de ordine la Iaşi, de Ziua Unirii Principatelor Române

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Marţi, 24 ianuarie 2023, începând cu ora 10.00, în Piaţa Unirii din municipiul Iaşi, vor avea loc o serie de manifestări publice cu prilejul sărbătoririi a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române.

În acest sens Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău alături de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Iaşi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi şi celelalte structuri cu atribuţii în domeniu vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică.

Din considerente de siguranţă, accesul în zona imediat apropiată Pieţei Unirii va putea fi realizat după efectuarea unui control corporal preventiv. Totodată, în funcţie de gradul de ocupare din zonele special amenajate spectatorilor şi pentru a evita aglomerarea zonei, accesul persoanelor va fi restricţionat.

Conform prevederilor Legii nr. 60/ 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău face următoarele recomandări:

– manifestaţi răbdare şi înţelegere faţă de măsurile luate de organizator;
– acordaţi o atenţie deosebită copiilor şi persoanelor vârstnice care vă însoţesc;
– delimitaţi-vă de persoane care prin acţiunile lor vă pot pune în pericol sau care ar putea conduce la manifestări care contravin normelor legale în vigoare.
– în caz de nevoie, adresaţi-vă cu încredere celui mai apropiat reprezentant al forţelor de ordine sau apelaţi numărul de urgenţă 112!

INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

Sursa foto Ministerul Antreprenoriatului si Turismului