Publicat: 22 Iunie, 2017 - 09:18
Share

Peste 150 de jandarmi, din cadrul Jandarmeriei Capitalei, vor asigura măsurile de ordine publică la concertul susținut de artistul internațional ANDREA BOCELLI, care va avea loc joi, 22 iunie, între orele 19.00 – 23.00, în Piaţa Constituţiei. 
Jandarmii vor asigura ordinea publică în zona desfăşurării evenimentului, precum şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor, prin patrule de jandarmi pedestre, călare şi cu câini de serviciu. Vor fi instituite elemente de prefiltrare a accesului, constituite din jandarmi şi câini de serviciu pentru detectarea materialelor explozive.
Accesul publicului se va face începând cu ora 18.00, prin următoarele puncte de acces:
 -  Bd. Libertăţii, dinspre Calea 13 Septembrie;
       - Bd. Libertăţii, dinspre Bd. Naţiunile Unite; 
       Publicul care se deplasează pe bd. Unirii către Piața Constituției, va intra în piață pe latura cu Parchetul General, deplasându-se  pe trotuar către zona de acces din Calea 13 Septembrie.
Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului, Jandarmeria Capitalei face spectatorilor următoarele recomandări:
    - să manifeste răbdare, să respecte recomandările jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
    - în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin Sistemul Unic de Urgenţă „112”;
    - părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
    - din raţiuni de siguranţă publică, recomandăm participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.
    Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice, ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.