Publicat: 13 Iunie, 2018 - 13:34
Share
din zonele vizate de avertizarea hidrologică

Miercuri, 13 iunie 2018, a avut loc în cadrul Ministerul Apelor și Pădurilor, ședința Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență generată de emiterea Avertizării hidrologice nr.30 din data de 12 iunie 2018, cod galben și cod portocaliu. Aceasta vizează scurgeri importante de pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de apărare, la nivelul Administrațiilor Bazinale de Apă Someș – Tisa, Crișuri, Mureș, Banat, Jiu, Olt, Argeș – Vedea și Buzău – Ialomița.

Drept urmare, conducerea A.N. „Apele Române” a dispus la nivel național pe zonele aflate sub avertizare, întărirea monitorizării cursurilor de apă, pregătirea materialelor de intervenție și asigurarea volumelor de atenuare în acumulările aflate în administrare.
Totodată, vor fi atenționați deținătorii de acumulări piscicole pentru asigurarea tranzitării viiturilor în mod corespunzător.

Dată fiind caracteristica rapidă a potențialelor precipitații  și a dificultății localizării nucleelor altfel decât prin avertizări meteorologice și hidrologice imediate, se va asigura întărirea colaborării cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și autoritățile locale, în vederea diminuării efectelor  inundațiilor.

În funcție de evoluția evenimentelor, vom reveni cu informații suplimentare.