Publicat: 16 August, 2012 - 19:37

   Secretarul de stat pentru turism, Cristian Bărhălescu şi turoperatorii germani care vând destinaţii româneşti de turism au avut o serie de întâlniri la începutul acestei săptămâni, la Berlin, pentru a stabili condiţiilor de colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru anul viitor.

 
Discuţiile s-au axat, în mod special, pe analiza situaţiei din anii precedenţi cu privire la turiştii germani care au vizitat România. Până la finalul acestui an se va elabora o analiză ce vizează atât numărul vizitatorilor germani cât şi gradul de satisfacţie a acestora. Analiza va sta la baza unor decizii viitoare pentru eficientizarea colaborării cu turoperatorii străini.

 Un alt subiect important a fost negocierea modalităţilor de promovare a destinaţiilor turistice din Romania de către turoperatorii germani în 2013.

 
“Turoperatorii germani nu se vor retrage anul viitor de pe piaţa românească. Am discutat acolo strategiile de marketing şi comunicare pe care le pregătim la nivel de piaţă, dar şi la nivel de agenţi de turism din Germania, astfel încât să reuşim să determinăm o creştere a vânzărilor din partea pieţei germane şi nu numai”, a declarat Cristian Bărhălescu, secretar de stat pentru turism în cadrul MDRT, în cadrul conferinţei de presă pe teme de turism susţinută astăzi, 16 august 2012.

 
Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului face precizarea că în acest moment se fac demersurile necesare pentru achitarea unor plăţi restante către turoperatorii din Germania, corespunzătoare contractelor de promovare a turismului românesc semnate în 2011, în valoare totala de 287.500 euro.