Publicat: 19 Aprilie, 2015 - 19:22

Gimnastul Marius Berbecar a câştigat, duminică, medalia de argint, în finală la paralele, în timp ce Andrei Muntean s-a clasat pe locul 5, la Campionatele Europene individuale de la Montpellier.

Marius Berbecar a intrat al doilea în finală, fiind notat cu 15,300, cu care a cucerit medalia de argint, la egalitate cu Christian Baumann (Elveţia). La rândul său, Andrei Muntean a fost penultimul pe lista de start, iar în urma evoluţiei sale a primit nota 15,133, cu care s-a clasat pe locul 5.

Medalia de aur a fost cucerită de Oleg Verniaiev (Ucraina, 15,866), iar medalia de bronz nu s-a mai acordat.

România a cucerit o medalie de aur europeană la paralele masculin după 28 de ani.

Tot duminică, Andreea Munteanu a cucerit medalia de aur la bârnă, cu nota 14,366, ea urmând să mai concureze şi în finala de la sol.

Tot la feminin, vineri, Laura Jurcă s-a clasat pe locul 7, iar Diana Bulimar pe locul 10, în finală la individual-compus.

La Campionatele Europene individuale de la Montpellier participă 167 de sportivi din 38 ţări în concursul masculin şi 100 de gimnaste din 33 de ţări în competiţia feminină.

La finalul competiţiei, preşedintele Uniunii Europene de Gimnastică, Georges Guelzec, va înmâna drapelul forului european următoarei gazde a a CE, Bucureşti (2017).