Publicat: 13 Iulie, 2020 - 10:46
Share

MediaSind TVR a lansat astăzi, 13 iulie, pe Facebook, un nou mijloc de comunicare pentru membrii şi simatizanţii săi: Alternativa TVR.

Începând de astăzi, platforma creată nu este doar un spaţiu de interacţiune al membrilor organizaţiei noastre. Ea este deschisă tuturor angajaţilor, indiferent de apartenenţa sindicală şi indiferent de locul ocupat în ierarhia instituţiei, tuturor colaboratorilor şi susţinătorilor TVR, care au exerciţiul dialogului.

Cei care doresc să pună umărul la modernizarea şi depolitizarea Televiziunii Naţionale, sunt aşteptaţi alături de noi.

De ce am deschis acest canal de comunicare, pe care l-am numit "Alternativa TVR"? Pentru că dorim ca membrii noştri, salariaţii din Televiziune şi, mai ales, publicul să fie informaţi corect. Cu ajutorul acestei platforme putem contracara Campania de dezinformare dusă de actuala conducere a SRTV.

MediaSind fiind o organizaţie care activează pe principii de transparenţă, îşi deschide acum porţile pentru toţi cei care doresc să contribuie la modernizarea instituţiei din Dorobanţi.

În cei 3 ani de la înfiinţare, MediaSind TVR a demonstrat că este o alternativă benefică, contribuind la schimbarea mentalităţii sindicale. A luptat cu toate mijloacele legale pentru drepturi importante ale membrilor săi şi o va face în continuare, militând, totodată, pentru dialog şi transparenţă din partea patronatului.

Acum este nevoie ca, împreună cu toţi cei care doresc binele instituţiei, să ne unim forţele, să lăsăm deoparte orgoliile şi să punem umărul la schimbarea în bine, pe care ne-o dorim cu toţii.

Alternativa TVR trebuie să fie şi un forum de dezbatere, pentru salariaţi, societate civilă şi politicienii care doresc, în mod sincer, o depolitizare a instituţiei şi cred în ideea că doar numirea unui management profesionist, apolitic, care să dovedească respect faţă de instituţie dar şi faţă de angajaţi poate salva instituţia din Dorobanţi.

Din păcate, în mai multe ocazii, reacţiile MediaSind împotriva conducerii TVR au fost cenzurate pe unele grupuri de comunicare din instituţie care, aparent, apărau aceleaşi principii ca şi noi. Este, dacă nu trist, cel puţin revoltător, faptul că acest lucru s-a întâmplat inclusiv pe platforma administrată de un membru al Consiliului de Administraţie al SRTV, care îşi doreşte, se pare, cu orice mijloace, să obţină funcţia de Preşedinte Director General, chiar cu preţul renunţării la unele principii, pe care le flutura cândva în faţa salariaţilor TVR, cu scopul de a le obţine votul.

Alternativa TVR va garanta libertatea de exprimare a tuturor membrilor grupului, indiferent de simpatiile sau antipatiile acestora faţă de organizaţia noastră!

Alternativa TVR - Grup de dezbateri (pe probleme de interes comun sau individual) opinii, analiză şi informare al salariaţilor din Societatea Romana de Televiziune, al colaboratorilor şi simpatizanţilor Sindicatului Român al Jurnaliştilor - MediaSind, fiinţează după reguli obligatorii pentru toţi utilizatorii.

Regulile Grupului Alternativa TVR

Cu toţii ne dorim să creăm un mediu primitor. Fiecare dintre noi trebuie să beneficieze de respect. Dezbaterile sunt fireşti şi necesare, iar politeţea trebuie să primeze!

Orice membru al grupului este, în mod individual, responsabil pentru tot ceea ce postează, fie că este vorba de materiale scrise, audio sau video!

Nu sunt acceptate intimidările sau limbajul care incită la ură!

Nu sunt permise atacul la persoană, ameninţările, jignirile, limbajul vulgar!

Comentariile denigrante despre lucruri precum rasă, religie, cultură, orientare sexuală, gen şi identitate nu vor fi tolerate!

Asigură-te că toată lumea se simte în siguranţă!

Membrii care nu respectă aceste reguli sunt blocaţi 1-3 zile sau chiar eliminaţi din grup!

Facebook este un mediu public.

Alternativa TVR vă aşteaptă pe toţi să vă exprimaţi liber gândurile, opiniile, reacţiile faţă de ceea ce se întâmplă în cea mai mare, dar şi importantă instituţie de media din România!

Cele mai interesante şi citite opinii, postări, declaraţii vor fi lunar premiate şi preluate pe platforma online Mediasindtv.ro

Tag-uri Institutii: