Publicat: 24 Septembrie, 2013 - 12:42
Share
UPDATE: Medicul militar Iancu Mocanu, prins în flagrant când primea 2.000 de euro mită pentru a opera un pacient, a primit interdicţie de a părăsi localitatea, potrivit unei decizii luate marţi de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, prin care s-a respins propunerea de arestare formulată de procurori.
Hotărârea instanţei nu este definitivă, ea fiind deja atacată de procurori la Curtea Militară de Apel Bucureşti.
 

 

Hotărârea instanţei nu este definitivă, ea fiind deja atacată de procurori la Curtea Militară de Apel Bucureşti.Procurorii militari din cadrul DNA l-au reținut, luni, pe doctorul militar Mocanu Iancu, șef al secției de Chirurgie Cardiovasculară II la Centrul Clinic de Urgență de Boli Cardiovasculare al Armatei „Vasile Cândea”, pentru infracțiunea de luare de mită.

 

Acesta, în calitate de medic militar, a pretins unui denunțător suma de 2.000 de euro pentru a interna și investiga un pacient, aflat în afinitate cu denunțătorul, diagnosticat cu o gravă afecțiune cardică la unitatea la care lucra.

”La data de 23 septembrie 2013, inculpatul Mocanu Iancu a primit suma de 2.000 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatului Mocanu Iancu i s-au adus la cunoștință acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul procedură penală, iar, la data de 24 septembrie 2013, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Tribunalul Militar Teritorial București cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.”, potrivit comunicatului DNA.