17 octombrie 2021

Medicamentele vor putea fi cumpărate de la orice farmacie din țară, fără să mai conteze unde a fost emisă rețeta

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând din 1 aprilie,  medicamentele necesare se pot cumpăra din orice farmacie din țară, fără să se mai țină cont de locul în care a fost emisă rețeta, ca în prezent, potrivit hotărâri HG 351/2021 oficializată cu puțin timp în urmă. Totodată, prin același act normativ a fost prelungită, până la sfârșitul lunii iunie, valabilitatea pachetelor medicale actuale, care ar fi trebuit să expire la sfârșitul acestei luni.

Prin hotărârea de guvern se stabilește, printre altele, că medicamentele vor putea fi cumpărate de către asigurați, de la orice farmacie din țară, indiferent de județul în care se află medicul care a emis rețeta.

Legislația actuală prevede obligația farmaciilor de a elibera medicamente prescrise doar pentru rețete eliberate de un medic care are contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate, adică din aceeași regiune.

Excepție vor face, de la 1 aprilie, medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.