12 aprilie 2021

Medicamentele vor putea fi cumpărate de la orice farmacie din țară, fără să mai conteze unde a fost emisă rețeta

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Conform HG 351/2021 oficializată cu puțin timp în urmă și publicată în Monitorul Oficial , stabilește că medicamentele vor putea fi cumpărate de către asigurați, din 1 aprilie 2021, de la orice farmacie din țară, indiferent de județul în care se află medicul care a emis rețeta.
Prin același act normativ a fost prelungită, până la sfârșitul lunii iunie, valabilitatea pachetelor medicale actuale, care ar fi trebuit să expire la sfârșitul acestei luni.
Farmaciile au obligația de a elibera medicamente prescrise doar pentru rețete eliberate de un medic care are contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate, din aceeași regiune.

Măsura ar fi trebuit să se aplice de la 1 iulie 2018, dar autoritățile au tot amânat implementarea ei.

Medicamente pentru care nu se va aplica nouă regulă, sunt cele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul. Condiția ca ca ele să se elibereze este ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.