30 ianuarie 2023

Medicii din Marea Britanie se organizează pentru a cere investigarea vaccinurilor împotriva COVID

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Un grup de profesioniști medicali din Marea Britanie a cerut guvernului lui Rishi Sunak să lanseze o investigație asupra riscurilor vaccinurilor ARNm împotriva Covid-19.

Platforma Doctors for Patients UK (DFPUK) a fost lansată în septembrie 2022 de un grup de medici „care doreau să creeze o platformă și un spațiu sigur pentru medici pentru a discuta problemele actuale din domeniul sănătății și medicinei”.

„Grupul nostru s-a născut dintr-o preocupare comună că principiile de bază ale eticii medicale sunt ignorate, cum ar fi jurământul „primul lucru, ne obligăm a nu face rău”, respectul pentru autonomia corporală individuală și necesitatea de a obține consimțământul deplin și informat pentru toate intervențiile medicale ”, conform site-ului său.

„Medicina este o sinteză a artei și științei, care urmărește să vindece sau să atenueze suferința umană cauzată de sănătatea proastă și de boli și este susținută de principii etice importante.

Medicii, de-a lungul istoriei, au fost instruiți să susțină Jurământul Hipocratic „Primum non nocere” (În primul rând nu face rău), care ar trebui să ne dicteze toate acțiunile și intervențiile. Medicina practicată fără respectarea strictă a acestui element și a altor principii etice este nesigură pentru pacienți, este deschisă abuzului și poate provoca un rău imens.”

Miercuri, DFPUK a emis un comunicat de presă prin care îndeamnă guvernul Regatului Unit să investigheze vaccinul ARNm Covid.

Conform celor mai recente date oficiale de sănătate guvernamentale din Regatul Unit, persoanele triplu vaccinate au reprezentat majoritatea spitalizărilor pentru COVID-19 între 20 decembrie și 16 ianuarie, cu vaccinare dublă.

Deloc surprinzător, chiar și cu varianta Omicron inițial foarte infecțioasă și comună, asemănătoare răcelii, ca tulpină dominantă, cei nevaccinați au menținut o rată constantă de infecție.

În Marea Britanie, numărul total de raportări de reacții adverse suspectate la medicamente (RAM) primite în Regatul Unit până la 27 iulie 2022 inclusiv a fost de 431.993.

Aceste rapoarte au fost înregistrate în mecanismul local prin care oricine poate raporta voluntar orice reacție adversă suspectată sau efect secundar la vaccin.

„Mulți medici, în Marea Britanie și la nivel internațional, sunt din ce în ce mai îngrijorați de profilul de siguranță al vaccinurilor COVID-19 și de eliberarea continuă a acestor produse către public, inclusiv femeile însărcinate și copiii. Câțiva medici din DFPUK au transmis mai multe rapoarte de evenimente adverse Yellow Card (sistemul de monitorizare voluntară mai sus amintit) către MHRA (Agenția Britanică de Reglementare a Medicamentului) și au semnat scrisori către JCVI, MHRA, RCOG, prim-ministru și alții pentru a-și exprima îngrijorările, dar au văzut puține demersuri și nici un răspuns sau nicio acțiune întreprinsă, conform comunicatului de presă DFPUK.

Drept urmare, un grup de medici a realizat un videoclip, în care fiecare își împărtășește opiniile, experiențele clinice și preocupările etice serioase „în speranța că autoritățile vor lua în sfârșit măsuri urgente”.

„Înregistrez acest videoclip pentru că sunt îngrijorată de faptul că atât de mulți pacienți au raportat efecte secundare de când au primit o injecție de ARNm, inclusiv amplificatoare”, a spus dr. Ayiesha Malik.

„Pacienții raportează multe simptome, inclusiv miocardită, care este o afecțiune gravă a inimii, și neregularități menstruale. Am discutat acest lucru cu alți specialiști medicali din toată țara care văd, de asemenea, un model similar în mod regulat. Mulți medici au petrecut ani de zile liniștind pacienții cu privire la siguranța vaccinurilor. Dar, în cazul vaccinurilor COVID, este ceva diferit”, a adăugat sursa citată.

A consemnat Ciprian Pop

Sursa foto coent.ro