Publicat: 11 Octombrie, 2018 - 04:02

Mama Natură oferă beneficii uimitoare. O plimbare în aerul proaspăt vă va liniști gândurile, vă va relaxa corpul, pentru ca, astfel, să vă simțiți mai bine. Aceste lucruri sunt dovedite științific, medicii din Scoția încurajându-și pacienți să petreacă timp în aer liber, folosind ca remediu pentru afecțiunile lor elementele naturii.

 

Medicii din arhipelagul scoțian Shetland vor începe să prescrie observarea păsărilor, plimbările în natura și sub briza marii pentru a ajuta la îmbunătățirea stării de bine a organismului.

 

Programul astfel lansat este un parteneriat între Asociatia Medicilor de Familie din Shetland și Societatea Regală pentru Protecția Păsărilor (R.S.P.B.) din Scoția. Potrivit unei comunicări despre proiect, programul se bazează pe studii științifice asupra beneficiilor naturii în reducerea tensiunii arteriale, a anxietății și în îmbunătățirea stării de bine la nivel emoțional, conectarea cu elementele naturii ajutând întreaga societate, indiferent de vârstă.

 

Pacienților li se vor oferi pliante care includ trasee și calendare, indicând speciile de pasări ce pot fi observate, informează ziarul britanic The Guardian. Programul pilot va fi lansat la toate cele 10 cabinete de medicina de familie din Shetland.

 

Plimbările în natura nu vor înlocui medicina tradițională, dar vor oferi un tratament suplimentar, spune Dr. Chloe Evans, implicata în studiul științific care a dus la nașterea acestui program.

 

În funcție de perioada din an, sugestiile de activități în natura ar putea include mersul pe plajă pentru a căuta cochilii de scoici, pentru a observa păsările sau drumețiile în teren deluros împădurit.

 

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: