Publicat: 21 Aprilie, 2015 - 14:21
Share

Medici primari, specialiști și rezidenți din cadrul Clinicii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au participat, în perioada 17-18 aprilie anul curent, la 'Cursul de ecocardiografie fetală', organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș. Cursul a fost dedicat medicilor rezidenți din anul III-V în specialitatea obstetrică și ginecologie, pediatrie, precum și medicilor specialiști sau primari în specialitățile respective.

Cea mai mare instituție sanitară a județului Sibiu a fost reprezentată de Dr. Dragoș Popescu, medic primar Obstetrică — Ginecologie și șef al Secției Clinice Obstetrică — Ginecologie II a SCJU Sibiu, Dr. Olimpiu Mureșan, medic primar Obstetrică — Ginecologie, Dr. Cristina Popescu, medic specialist Obstetrică — Ginecologie și Dr. Nicoleta Popa medic specialist Obstetrică — Ginecologie, în calitate de cursanți.

La eveniment au participat, în calitate de lectori, personalități din domeniu, cum sunt: Prof. Univ. Dr. Rodica Togănel — UMF Târgu Mureș, Prof. Univ. Dr. Szabo Bela — UMF Târgu Mureș, Prof. Univ. Dr. Florin Stamatian — UMF Cluj Napoca, Prof. Univ. Dr. Mircea Onofriescu — UMF Iași, precum și alte cadre universitare din centrele menționate.

Cursul a fost un 'up-date' privind patologia cardiacă fetală, în care au fost prezentate cele mai noi și relevante aspecte din domeniu precum și modalitățile de diagnostic dar și de rezolvare a acestei patologii. Manifestarea a inclus totodată și o sesiune practică, în care cursanții au putut să exerseze pe ecografe de ultimă generație, examinând gravide cu făt cu malformații cardiace.

'Aceste cursuri cu diferite tematici, efectuate periodic, sunt deosebit de utile pentru creșterea nivelului de cunoștințe și abilități ale fiecărui medic, contribuind în final la dezvoltarea continuă a serviciilor medicale din cadrul unității noastre spitalicești', a declarat Dr. Dragoș Popescu, medicul șef al Secției Clinice Obstetrică — Ginecologie II din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

'În calitate de spital de importanță regională, ne dorim permanent ca medicii noștri să se perfecționeze și ne mândrim cu faptul că, pe lângă Blocul Materno — Infantil de nivel european, avem și un personal medical de excepție, preocupat de dezvoltarea profesională continuă', a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare și paleative) și care participă la asigurarea stării de sănătate a populației.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Județean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Județean Sibiu.

Dr. Vasile Spinean

Manager

Purtător de cuvânt

Decebal Todăriță