Publicat: 4 Iulie, 2018 - 19:21

Ministrul Sănătii, Sorina Pintea, numit-o miercuri pe doctorița Alexandra Anca Mureșan în funcția de director executiv al Agenției Naționale de Transplant.

“Se impune restructurarea Agenției Naționale de Transplant, pentru bună funcționare și transparentizare a activității de transplant în România. Numirea de astăzi este un prim pas în acest sens. Am încredere că noul director executiv va reuși să organizeze un sistem care să funcționeze în condiții optime, în beneficiul pacienților a căror viață depinde de efectuarea unui transplant. Mai mult, sperăm că noua lege a transplantului va putea fi gata în cel mai scurt timp pentru consultare. Mi-am propus să continui să fac tot ceea ce-mi stă în putință pentru că drama tânărului care a pierdut ieri lupta cu viața să nu se mai repete” , a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Printre atribuțiile directorului executiv al ANT, se numără: reprezentarea ANT în relațiile cu organele statului, precum și cu persoane fizice sau juridice din țară și din străinătate; aprobarea regulamentului de ordine interioară și normele privind disciplina tehnologică și administrativă, dar și acreditarea și reacreditarea centrelor de transplant.

De asemenea directorul executiv va autoriza importul și exportul de organe, țesuturi și celule de origine umană destinate transplantării la om, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare și va supraveghea sistemul de calitate, securitate sanitară și trasabilitate a organelor, țesuturilor și celulelor de origine umană destinate trasplantării, în conformitate cu directivele și recomandările Uniunii Europene

Noul director executiv al Agenției Naționale de Transplant, dr. Alexandra Anca Mureșan, este medic primar chirurgie generală din anul 2013. Până în prezent, și-a desfășurat activitatea la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie “prof. dr Octavian Fodor” din Cluj -Napoca. Este un bun cunoscător al proceselor de control al calității și al normelor legislative din domeniul sanitar

Tag-uri Nume: