Publicat: 18 Noiembrie, 2015 - 12:44

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță o nouă achiziție în Craiova și semnează tranzacția de preluare integrală a centrului de imagistică medicală, Prima Medical. 

Aceasta este cea de-a treia tranzacție inițiată de MedLife anul acesta, după ce a preluat pachetul majoritar de 55% din grupul de firme SAMA & Ultratest din Oltenia și a demarat procesul de achiziționare a pachetului majoritar din banca de celule stem, Stem Cells Bank din Timișoara.
Prima Medical este unul dintre cele mai importante centre de imagistică din Oltenia, având 11 ani de activitate pe piața locală. Centrul reunește echipamente de ultimă generație și pune la dispoziția craiovenilor și locuitorilor din proximitate servicii integrate de imagistică: de la ecografii și investigații de radiologie, la servicii de imagistică prin rezonanță magnetică și tomografie computerizată. Potrivit reprezentaților companiei, Prima Medical a înregistrat la nivelul anului 2014 o cifră de afaceri de 4 milioane de lei.

„Anul 2015 a fost extrem de ambițios pentru noi. Dacă în prima parte a anului ne-am concentrat mai degrabă asupra dezvoltării unor proiecte de tip greenfield, lansând cinci unități noi în București și în Cluj, în cea de-a doua parte a anului avem ca miză finalizarea celor 5-6 tranzacții demarate și consolidarea poziției de lider la nivel național. Pașii făcuți până acum ne confirmă că antreprenorii români, parte din aceștia fiind și medici, sunt dornici să găsească un partener strategic de cursă lungă, care să îi ajute să își extindă businessul și să își ducă afacerea la un alt nivel”, a spus Mihai Marcu, Președinte CA MedLife. 
În urma finalizării tranzacției de preluare a centrului Prima Medical, MedLife va deține pachetul integral de 100%, compania urmând să se alăture grupului Sama & Ultratest și să formeze, astfel, cel mai puternic operator medical din zona Olteniei. În linie cu strategia MedLife, managementul și consolidarea firmei Prima Medical în cadrul grupului MedLife va fi asigurat de o echipă solidă, cu experiență notabilă în domeniul managementului medical, formată din Alida Gogescu și Dan Bondari.  
„Achiziția Centrului Prima Medical reprezintă încă un pas pentru consolidarea poziției de lider în Oltenia, dar și un demers important în completarea serviciilor noastre de imagistică oferite companiilor, respectiv angajaților din Craiova și din zonele limitrofe, sub formă de pachete de prevenție medicală. În acest moment, oferim astfel de pachete unui număr de 45 de companii din Craiova, pentru un număr de 3.800 de salariați, și estimăm că acest număr va crește la 9.000 până la finele anului viitor”, a mai spus  Mihai Marcu, Președinte CA MedLife.
„Este extraordinar ca la mai puțin de un an de zile de la intrarea în grupul MedLife să avem șansa să ne consolidăm businessul nostru și oferta de servicii pe care le oferim craiovenilor, astfel încât să devenim cel mai puternic operator din regiune. Acesta este avantajul direct pe care îl poți avea odată cu asocierea unui grup de talia MedLife. Pe lângă puterea financiară a grupului, există o colaborare strânsă în zona de strategie și dezvoltare pe termen lung a fiecărei subsidiare, detalii care sunt vitale pentru un antreprenor care vrea să își crească afacerea și să o ducă la un nivel net superior”, a adăugat Alida Gogescu, Manager General MedLife SAMA.  

MedLife a efectuat prima tranzacție a unui operator local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Brașov. Achiziția a depășit valoarea de 3 milioane de euro, fiind cea mai importantă operațiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacție a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad și Maternitatea Eva din Brașov, MedLife devenind încă din anul 2012 operatorul medical cu cea mai bogată experiență în consolidarea pieței de profil, prin achiziția și integrarea de operatori medicali regionali. Anul acesta, MedLife a preluat un pachet de 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României și a anunțat demararea procesului de achiziție pentru preluarea pachetului majoritar din banca Stem Cells Bank din Timișoara.
Dacă se vor finaliza ultimele 2 tranzacții anunțate, MedLife va avea în portofoliu șase achiziții, fiind totodată și operatorul cu cea mai mare expertiză în astfel de proiecte. De asemenea, până la finalul anului, compania intenționează să mai deruleze și alte tranzacții, având ca obiectiv să ajungă la o cifră de afaceri de 100 milioane de euro în 2015 și chiar să depășeasă această valoare. 
Despre MedLife:
MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală. Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternități, laboratoare, farmacii, toate acestea constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife își desfășoară activitatea în 15 Hyperclinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 18 laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie și unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternități în București și în țară, 30 de centre medicale generaliste în București și în țară, 13 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara. 

MedLife a obținut acreditarea pentru Maternitatea MedLife București în calitate de Spital Prieten al Copilului, procesul de certificare fiind derulat de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNICEF, Maternitatea MedLife fiind totodată și prima maternitate privată din capitală care deține acest statut. Alte două maternități din rețeaua MedLife sunt în curs de acreditare pentru acest program.

Conform studiului internațional realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al șaselea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii cinci ani, studiile de piață derulate la nivel național plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat în ultimii trei ani premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.