22 septembrie 2021

Melania Cincea semnează volumul „15 la Puterea a Cincea”

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Prin proiectele şi evenimentele realizate, Universitatea de Vest din Timişoara îşi asumă postura de epicentru al generării şi promovării de iniţiative şi proiecte culturale, în perspectiva anului „Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, comunitatea academică din UVT susţine conferinţe, spectacole, dezbateri, lansări de carte şi proiecţii de film, producţii multimedia şi programe de artă şi creaţie contemporană, promovate în Timişoara şi în plan naţional şi internaţional.

În această serie, vă invităm să participaţi miercuri, 15 septembrie 2021, ora 5 PM, în faţa UVT (b-dul V. Pârvan nr. 4), la evenimentul de lansare a cărţii semnate de jurnalista Melania Cincea, „15 la Puterea a Cincea” (Humanitas, 2021).

Volumul cuprinde o colecţie de interviuri realizate de Melania Cincea cu 15 personalităţi culturale şi publice binecunoscute în spaţiul public românesc. Doi dintre intervievaţi sunt timişorenii Adriana Babeţi şi Mircea Mihăieş, universitari şi scriitori apreciaţi, figuri reprezentative atât ale culturii, cât şi ale comunităţii academice din UVT. Aceştia vor participa la eveniment alături de autoarea volumului şi de invitaţii săi.

Sunt interviuri cu oameni de cultură, „cu oameni care, prin opera lor şi prin conferinţele pe care le susţin, deschid orizonturi, schimbă în bine mentalităţi şi modelează înspre mai frumos conştiinţe, reprezintă o evadare din rutina profesională. Sunt ca o gură de aer proaspăt într un mediu uneori apăsător, chiar sufocant, şi pentru jurnalist, şi pentru public. Am avut şansa de a întâlni astfel de oameni şi de a i intervieva”, declară Melania Cincea.

Evenimentul va fi organizat cu respectarea regulilor legale de păstrare a distanţării fizice, în acord cu HG 826 / 5 august 2021. Astfel, publicul va trebui să păstreze o distanţă de minimum un metru între persoane, participarea fiind permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul Sars-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul Sars-CoV-2 nu mai vechi de 24 de ore sau pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

În caz de vreme nefavorabilă, lansarea va avea loc în holul UVT, de la etajul I, caz în care se va impune purtarea măştii de protecţie.

Adresăm jurnaliştilor interesaţi, care intenţionează să ne onoreze cu participarea la acest eveniment organizat la UVT, rugămintea de a ne transmite confirmarea nominală de participare, necesară organizatorilor pentru asigurarea condiţiilor de acces şi distanţare minimă impuse de situaţia stării de alertă epidemiologică, până marţi, 14 septembrie 2021, ora 17, la adresa de e-mail: horea.bacanu@e-uvt.ro (sau pe WhatsApp 0732.854.443).

Horea Băcanu
Universitatea de Vest din Timişoara
Departamentul de Comunicare, Imagine şi Marketing Instituţional