Publicat: 7 Mai, 2019 - 08:36
Share

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Melania-Gabriela Ciot, a avut astăzi, 6 mai 2019, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Spaniei la Bucureşti, Manuel Larrotcha Parada.

În cadrul întrevederii, demnitarul român a apreciat contribuţia Spaniei la dezbaterile privind viitorul Europei. A subliniat, de asemenea, faptul că România şi Spania împărtăşesc aceeaşi viziune a unei Europe mai puternice, integrate, eficiente şi unite.

Discuţia s-a concentrat pe agenda europeană a Preşedinţiei României la Consiliul UE şi Summit-ul informal privind viitorul Europei de la Sibiu din 9 mai şi Agenda Strategică Europeană. În acest sens, a arătat că România a acţionat ca un mediator obiectiv promovând o abordare inclusivă şi de coeziune între statele membre şi instituţiile europene.

Cu această ocazie a fost confirmată susţinerea pentru propunerea de draft a Declaraţiei pregătite de către preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Totodată, Agenda Strategică UE (2019-2024) a fost menţionată printre temele importante din cadrul întâlnirii.

Printre aceste teme s-a aflat creşterea economică şi convergenţa, dezvoltarea pieţei interne în toate dimensiunile sale, siguranţa şi securitatea cetăţenilor, frontiere externe solide şi eficiente.

În încheierea întrevederii a fost reconfirmat angajamentul celor două ţări pentru o strategie europeană viitoare care să promoveze rolul de lider al UE în regiune şi în lume, unitatea, solidaritatea şi responsabilitatea instituţiilor, statelor membre şi cetăţenilor.

Cu această ocazie, cei doi demnitari au arătat că Summit-ul de la Sibiu este o oportunitate excelentă pentru a transmite un mesaj de unitate înaintea alegerilor europene.

Tag-uri Institutii: