Publicat: 29 Mai, 2017 - 11:21
Share

Melania Trump (n. 26 aprilie 1970, născută Melanija Knavs, germanizat Melania Knauss) este un designer sloven-american de bijuterii și ceasuri și fost model.

Este căsătorită din 2005 cu miliardarul american Donald Trump, fost afacerist imobiliar și actualul președinte al SUA. Născută în Iugoslavia (acum Slovenia), ea a devenit rezident permanent al Statelor Unite în 2001 și cetățean în 2006.

Viața timpurie

Knauss s-a născut în Novo Mesto în sud-estul Sloveniei (pe atunci parte a Iugoslaviei) pe 26 aprilie 1970. Tatăl ei, Viktor Knavs, care a fost comerciant de mașini și motociclete la o firmă deținută de stat și a fost un membru al Partidului Sloven Comunist, a venit dintr-un oraș din apropiere de Radeche.

Mama ei, Amalija Ulčnik, a venit din satul Raka și a fost un confecționer la fabrica de îmbrăcăminte pentru copii Jutranjka în Sevnica. Melania are o soră mai mare, Ines, și un frate vitreg mai mare din realția anterioară a tatălui ei, pe care ea nu l-a întâlnit niciodată.

Knauss a crescut într-un apartament modest dintr-un bloc de locuințe din beton în Sevnica, Slovenia în depresiunea Sava.

Atunci când era adolescentă familia s-a mutat într-o casă cu două etaje de lângă Sevnica, iar ea a locuit intr-un apartament mare în Ljubljana.

A început cariera de model la vârsta de 16 ani și de la vârsta de 17 ani a pozat pentru fotograful sloven de modă Stane Jerko.

La 18 ani a semnat cu o agenție de modeling din Milano, Italia. A fost numită runner-up în 1992, în revista Jana Revista, "Look of the year", concurs ce a avut loc în Ljubljana, care a promis primilor trei clasați un contract international de modeling.