Publicat: 19 Septembrie, 2019 - 08:15
Share

Cantautorul de muzica folk Victor Socaciu le-a adus o bucurie prin cantec pacientilor de la Centrul de ingrijiri paliative ”Sfantul Nectarie”, din Bucuresti. Artistul a fost invitat la intalnirea cu pacientii de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, care le-au oferit beneficiarilor centrului iconite si 38 de pachete cu produse bio.

"M-am bucurat sa pot sa ofer cateva zeci de minute unor oameni care au nevoie de asa ceva pentru ca muzica e folosita si pentru a vindeca. M-am gandit ca aceste cantece pe care le aduc eu, poezia pe care o aduc pot alina sufletele unor oameni. Ma bucur ca pot fi de folos in felul acesta si o voi face de fiecare data cand mi se va cere, ma va invita. De altfel, muzica dintotdeauna a fost o alinare pentru suflet", a declarat Victor Socaciu.

Pacientii care s-au putut deplasa, alaturi de angajatii centrului, au ascultat melodiile cantate din inima de Victor Socaciu, iar pentru cei imobilizati la pat concertul sustinut de acesta a fost transmis prin statie in fiecare salon.

Adriana Caruntu, Director la Centrul de ingrijiri paliative „Sfantul Nectarie”, a punctat: "As dori sa spun despre importanta acestor activitati bazate pe muzica in ingrijiri paliative ca la nivel national si la nivel international este cunoscut ca meloterapia este una din activitatile principale in tehnicile de terapie acordate pacientilor care au nevoie atat de multa sa fie scosi din acea stare de tristete, de singuratate si de suferinta. Ma gandeam in timp ce ascultam muzica atat de frumoasa si de sensibila ca, uneori, suntem cuprinsi de activitatile noastre zilnice sau pacientii sunt cuprinsi de gandurile lor, de problematica bolilor si uitam sa ne bucuram de lucrurile importante". 

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a specificat: "In actiunile pe care le-am desfasurat in trecut ne-a sprijinit si fiica lui dl. Victor Socaciu si asa am ajuns sa il invitam sa participe la aceasta activitate. Ne-am gandit ca ar fi ceva deosebit, chiar daca dansul canta in sali mari de spectacol si nu cred ca a mai participat la o astfel de activitate la un centru de ingrijiri paliative unde este foarte multa suferinta, unde oamenii se bucura de fiecare moment, de fiecare om care le paseste pragul si care le spune o vorba buna".

 Toate acțiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale se desfășoară cu binecuvântarea Patriarhului României, Prea Fericitul Parinte Daniel, și sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru.