Publicat: 20 Decembrie, 2018 - 14:55
Share

Guvernul ar urma să aprobe, conform ordinii de zi a şedinţei programată pentru joi, un memorandum având ca temă aprobarea măsurilor necesare realizării obiectivelor de investiţii Spitale Regionale de Urgenţă Iaşi, Cluj şi Craiova.

Potrivit proiectului de memorandum publicat pe site-ul SGG "documentaţia pentru realizarea celor 3 Spitale Regionale de Urgenţă din Iaşi, Cluj şi Craiova, aflată în curs de finalizare de către consultanţii BEI, permite previziunea costurilor estimative, a calendarului de implementare, precum şi identificarea componentelor proiectelor".

"Conform angajamentelor consultanţilor BEI, în luna decembrie 2018 vor fi predate cele 3 studii de fezabilitate aferente Spitalelor Regionale de Urgenţă Iaşi, Cluj şi Craiova. Costul preliminar estimat al unui proiect 'Spital Regional de Urgenţă' (SRU), cu toate componentele conexe, care sunt în administrarea atât a Ministerului Sănătăţii, cât şi a autorităţilor locale şi a furnizorilor privaţi de utilităţi, este de aproximativ 400 milioane euro fără TVA. În prezent, în cadrul Programului Operaţional Regional este alocată din fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană suma de 150 milioane euro pentru construirea celor 3 spitale, la care se adaugă contribuţia statului român în cuantum de 150 milioane euro, rezultând un deficit de finanţare de peste un miliard euro. În vederea depunerii aplicaţiilor de finanţare, este necesară identificarea cât mai rapidă a sursei ce acoperă inclusiv acest deficit de finanţare", se arată în document.

Tag-uri Institutii: