Publicat: 21 Ianuarie, 2020 - 10:23
Share

În şedinţa de Guvern de luni, 20 ianuarie a.c., a fost aprobat Memorandumul pentru prelungirea valabilităţii schemelor de ajutor de minimis administrate de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Memorandumul cuprinde: Schema de ajutor de minimis pentru participarea la festivaluri şi târguri de filme, interne şi internaţionale, Schema de ajutor de minimis pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti de toate genurile, Schema de ajutor de minimis pentru susţinerea programelor de cultură, educaţie cinematografică, organizare de evenimente culturale cinematografice, precum şi pentru editarea de publicaţii de specialitate şi Schema de ajutor de minimis pentru încurajarea funcţionării cinematografului de artă şi a programării filmelor în acestea în aplicarea prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 328/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

Aceste scheme de minimis sunt administrate şi implementate de Centrul Naţional al Cinematografiei. Pe lângă prelungirea perioadei lor de valabilitate, Memorandumul vizează şi schimbări care vizează numărul estimat de beneficiari, bugetul alocat schemelor de ajutor de minimis, precum şi durata acordării ajutorului. Schemele de ajutor de minimis au fost elaborate în forma iniţială cu perioada de valabilitate 2014/2015 - 2018/2019, iar potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 77/2014 privind procedurile naţionale în domeniul ajutorului de stat, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei nr. 21/1996, cu modificările şi completările ulterioare, orice proiect de măsură susceptibilă a reprezenta ajutor de stat sau ajutor de minimis trebuie să fie însoţit de un memorandum aprobat de Guvern privind încadrarea respectivelor măsuri în politicile economico-bugetare şi financiare ale statului român.
 

Tag-uri Institutii: