24 ianuarie 2022

Memoriu pentru înființarea primului cabinet de expertiză medicală în Munții Apuseni

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Încă de la preluarea mandatului de deputat mi-am propus să rămân fidel principiilor care au stat la baza carierei mele politico-administrative, să plasez întotdeauna cetățeanul în centrul priorităților și să lupt pentru a rezolva problemele comunităților din județul Alba. Au existat situații pe care nu le puteam gestiona din postura de primar și în care mă implic, acum, din cea de parlamentar, în speranța că voi face viața celor din jur mai bună, mai ușoară, mai lipsită de griji.
În ultimele luni, am continuat demersurile de înființare a unui cabinet de expertiză medicală care să deservească localitățile din Munții Apuseni. Astfel, am redactat și un memoriu pe care îl voi înainta domnului Marius-Constantin Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale. În acest document am explicat, fundamentat și justificat, necesitatea acestui proiect.
Menționez că Biroul Judeţean de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă din județul Alba este organizat în trei cabinete. Două dintre acestea se află în Ambulatoriul de Specialitate a Spitalului Judeţean Alba, str. Alexandru Vaida Voievod nr. 2, et. 2, cam. 22, 23, 24, 25, iar cel de-al treilea se află în municipiul Sebeş, în cadrul Spitalului Municipal. Având în vedere că distanța dintre Sebeș și Alba Iulia este foarte mică, restul județului este practic neacoperit din punct de vedere al accesului cetățenilor la un cabinet de expertiză medicală.
Astfel, mii de oameni sunt nevoiți să parcurgă zeci, sau chiar peste 100 de kilometri ori de câte ori le este solicitată prezența fizică la cabinetele de expertiză medicală, în cadrul Comisiei Superioare de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă, a comisiilor de protezare, de avizare ori control, riscând ca prin imposibilitatea de a se prezenta să piardă drepturile financiare.
Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, care vrem să devină realitate. În această perioadă, locuitorii din Apuseni au organizat și o campanie de strângere de semnături. La biroul meu parlamentar din orașul Câmpeni au fost depuse sute de semnături în vederea identificării unei soluții la aceste probleme ale oamenilor, pe care le voi înainta factorilor guvernamentali.
Astfel, nădăjduiesc că vom reuși să amenajăm și să înființăm în Apuseni cel de-al patrulea cabinet de expertiză medicală din județ, care să deservească localitățile din această zonă!

 

Radu Marcel Tuhuț, deputat PSD