22 ianuarie 2022

Menopauza – important de ştiut: Există opţiuni pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi stării de bine în această perioadă

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Apelaţi la medicul specialist

Pe 18 octombrie, întreaga lume marchează Ziua Mondială a Menopauzei, eveniment de conştientizare şi focus asupra menopauzei şi opţiunilor existente pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi stării de bine a femeilor aflate în această perioadă.

Potrivit estimărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul femeilor cu vârsta de peste 60 de ani va creşte de la aproximativ 336 de milioane, câte erau înregistrate în anul 2000, la peste un miliard în 2050 (1). În aceste condiţii, specialiştii consideră că sistemele de sănătate trebuie să fie cât mai bine pregătite să acorde o atenţie sporită stării lor de sănătate.

În contextul Zilei Mondiale a Menopauzei, Societatea Română de Endocrinologie lansează proiectul de informare Menopauza – Important de ştiut, prin care se doreşte transmiterea de la specialişti către publicul vizat a unor informaţii ştiinţifice legate de problematica menopauzei.

„Menopauza este o perioadă prin care trece orice femeie, o perioadă cu provocări specifice pentru sănătate, ce trebuie tratate ca atare. Este important, însă, ca femeile să ştie că există metode şi soluţii pentru a parcurge această perioadă mai uşor, pentru a reduce simptomele şi a avea o calitate a vieţii crescută. Pentru aceasta, însă, trebuie să se prezinte la medic, care le poate îndruma şi ajuta. Nu trebuie uitat că un stil de viaţă sănătos şi adecvat este unul dintre paşii importanţi inclusiv în această perioadă”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, preşedintele Societăţii Române de Endocrinologie.

Anul acesta focusul Zilei Mondiale a Menopauzei este sănătatea oaselor.

Osteoporoza de postmenopauză afectează calitatea vieţii femeii din cauza pierderii de masă osoasă înregistrată în această perioadă, prin accentuarea resorbţiei osoase ca urmare a scăderii estrogenilor.

În cadrul proiectului Menopauza – Important de ştiut, Societatea Română de Endocrinologie organizează astăzi, de la ora 19:00, un eveniment de informare destinat tuturor femeilor din România. Conferinţa va fi transmisă pe site-ul Conferinte-LIVE.ro, precum şi pe pagina de Facebook a Societăţii Române de Endocrinologie şi pe cele ale RoHealthReview.ro şi Sanatatea.TV.

* Conştientizare

* Informare

* Identificarea unor opţiuni de sprijin disponibile pentru îmbunătăţirea sănătăţii şi a stării de bine a femeilor în perioada menopauzei

* Teme ce abordează problematica şi implicaţiile menopauzei asupra stării de sănătate şi de bine a femeii

Astfel poate fi descris, pe scurt, evenimentul din această seară.

Vă aşteptăm alături de noi în număr cât mai mare.

Referinţe:
(1). https://www.who.int/ageing/publications/Women-ageing-health-lowres.pdf