21 mai 2022

Menţinerea deschisă a şcolilor este corelată cu gradul de ocupare la nivel judeţean a paturilor destinate pacienţilor COVID-19

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Începând de astăzi, 17 ianuarie, se modifică scenariile de funcţionare ale unităţilor de învăţământ în contextul pandemiei. În conformitate cu Ordinul Comun al Ministrului Educaţiei nr. 3030/2022 şi al Ministrului Sănătăţii nr. 82/2022 menţinerea deschisă a şcolilor este corelată cu gradul de ocupare la nivel judeţean a paturilor destinate pacienţilor COVID-19.

Scenariul 1, cu prezenţă fizică, se desfăşoară la un grad de ocupare de maxim 75% a paturilor COVID-19 la nivel judeţean. În cazul apariţiei a 3 cazuri confirmate pe o perioadă de 7 zile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ, se va trece la sistem de îmvăţare online pentru o perioadă de 10 zile.

Scenariul 2, în sistem online, se desfăşoară la un grad de ocupare de peste 75% a paturilor COVID-19 la nivel judeţean. Revenirea la şcoală cu prezenţă fizică numai după ce gradul de ocupare scade sub 70% la nivel judeţean.

La nivelul judeţului Bihor, numărul de paturi destinate pacienţilor COVID-19 a fost majorat în etape consecutive de la începutul pandemiei, în urma demersurilor efectuate de prefectul Dumitru Ţiplea în coordonare cu managerii unităţilor sanitare. Astfel, în prezent în judeţul Bihor există 492 de paturi destinate COVID-19, la care se adauga 79 de paturi ATI.

Numărul maxim de paturi COVID-19 la nivelul judeţului Bihor poate fi extins la 82 de paturi ATI şi 739 de paturi COVID-19, din care 150 de paturi din dotarea Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, operaţionalizate în cursul anului trecut, în urma demersurilor prefectului Dumitru Ţiplea.

La data de astăzi, 17 ianuarie, în Bihor sunt 208 pacienţi spitalizaţi în paturi COVID-19 şi 27 de pacienţi în paturi ATI. Din totalul de 235 de pacienţi COVID-19, 13 provin din alte judeţe. Rezultă, astfel, că la nivelul judeţului Bihor gradul de ocupare al paturilor la data de astăzi este de 28%.

Gradul de ocupare al paturilor COVID-19 va fi publicat în fiecare zi de joi pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor – http://www.dspbihor.gov.ro.

Prefectul Dumitru Ţiplea precizează că „Bihorul are printre cele mai multe paturi dedicate COVID-19 la nivel naţional, ca rezultat al eforturilor coordonate cu managerii spitalelor din judeţ. Cu toate acestea, pentru a ne asigura că şcolile rămân deschise pentru copiii noştri, fac un apel către bihoreni să fie precauţi şi să respecte regulile sanitare, în contextul noului val care se prefigurează.

Cancelaria Prefectului
Judeţul Bihor