Publicat: 9 Martie, 2013 - 11:23

Merck, cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD şi Samsung Bioepis Co., Ltd., au încheiat un acord pentru dezvoltarea şi comercializarea de produse biosimilare pre-specificate multiple, care nu au fost făcute publice.

„Combinaţia dintre prezenţa comercială a Merck la nivel global şi capacitățile de dezvoltare şi producţie biologică ale Samsung Bioepis oferă celor două companii o poziţie favorabilă pentru a spori accesul către produsele biosimilare, cu scopul îmbunătăţirii stării de sănătate a populaţiei,” a afirmat Rich Murray, Ph.D., vicepreşedinte executiv, cercetare produse biologice şi vaccinuri, Laboratoarele de Cercetare Merck. „Aşteptăm cu interes această colaborare şi potenţialul său de a completa portofoliul nostru intern de produse biologice, aflat în continuă dezvoltare.”
Conform acordului, Samsung Bioepis este responsabilă cu dezvoltarea preclinică şi clinică, dezvoltarea şi producţia în flux tehnologic, studiile clinice şi înregistrarea. Merck este responsabilă cu comercializarea. Samsung Bioepis primeşte de la Merck o plată în avans, venituri de furnizare a produselor şi este eligibilă pentru plăţi suplimentare asociate cu evenimente majore clinice şi de reglementare prespecificate.  Nu au fost prezentate alte condiţii financiare. 
„Samsung Bioepis şi-a consolidat capacitățile necesare pentru dezvoltarea de produse biosimilare de înaltă calitate,” a declarat Christopher Hansung Ko, Ph.D., director general executiv al Samsung Bioepis. „Prin acest acord de dezvoltare şi comercializare, Samsung face un pas important pentru a deveni unul din liderii industriei biofarmaceutice.”
 
Merck este astăzi lider mondial în industria sănătăţii şi contribuie la crearea unei stări de sănătate mai bune în întreaga lume. În afara Statelor Unite şi Canadei, Merck este cunoscută sub numele MSD.