29 noiembrie 2021

Mesajul conducerii SNSPA adresat tuturor studenţilor universităţii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Joi, 5 august 2021, conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) a transmis studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor universităţii un mesaj prin care face apel la responsabilitate şi le recomandă acestora vaccinarea ca soluţie pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus sau de dobândire a unor forme severe.

Dragi studente şi studenţi SNSPA,

De la începutul pandemiei COVID-19 şi până astăzi, am trecut împreună printr-o perioadă complicată, atipică, dificilă şi stresantă, plină de nelinişti, cu restricţii şi multe provocări, o perioadă care a pus şi continuă să pună o presiune imensă asupra sistemului de educaţie şi asupra societăţii în ansamblul său. Vă mulţumim pentru modul în care aţi fost alături de noi pe tot parcursul acestui an universitar. Suntem cu toţii parte a unei familii academice de al cărei nume suntem mândri şi care ne obligă, pe toţi – studenţi, profesori, cercetători, membri ai aparatului administrativ – să ne reinventăm permanent şi să facem educaţie de calitate. Împreună am depăşit numeroasele dificultăţi şi comunitatea SNSPA a fost mai puternică şi mai solidară ca niciodată.

Ne dorim să începem noul an universitar 2021-2022 în format clasic, la sediul nostru din Bd. Expoziţiei. Vom evalua toate scenariile şi, în a doua parte a lunii septembrie 2021, vom lua o decizie, în funcţie de situaţia epidemiologică în care se va afla ţara noastră, la acel moment.

Considerăm că imunizarea prin vaccinare este cea mai bună cale de apărare de care dispunem în acest moment pentru a lupta împotriva acestei pandemii şi, în acest sens, am susţinut campania de vaccinare de la debutul său. Vaccinarea ne-a oferit speranţa unei ieşiri din pandemie. Peste 80% dintre profesorii SNSPA au considerat că vaccinarea este singura soluţie pentru revenirea la normalitatea pe care cu toţii ne-o dorim şi s-au vaccinat anti-Covid cu schema completă.

Valul 4-Delta este acum o certitudine pentru România şi, în acest context, vaccinarea este singura soluţie care protejează sănătatea, sănătatea familiilor voastre şi sănătatea comunităţii noastre.
Recomandăm studenţilor să se vaccineze, pentru a reduce atât riscul de îmbolnăvire, cât şi riscul de a dezvolta o formă severă a bolii. În plus, autorităţile ne atenţionează că, răspândirea variantei Delta, despre care ştim deja că este extrem de contagioasă şi că atacă persoanele cele mai vulnerabile, afectează un număr tot mai mare de tineri, cea mai mare creştere de cazuri de la o săptămână la alta fiind în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20-39 de ani.

Cele mai bune urări vouă şi celor dragi, vacanţă plăcută şi aşteptăm cu nerăbdare să vă revedem la toamnă la sediul SNSPA!

Să ne reîntâlnim cu bine!

Preşedintele Senatului SNSPA,
Prof. univ. dr. Iordan Gh. BĂRBULESCU

Rectorul SNSPA,
Prof. univ. dr. Remus PRICOPIE